Overslaan en naar de inhoud gaan

35.000 aanmeldingen voor mensenketting tegen Tihange

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 13:55

Er zijn 35.000 mensen die zich hebben aangemeld voor de demonstratie tegen de Belgische kerncentrale Tihange.

Tussen Aken en de centrale in Tihange wordt zondagmiddag een 90-kilometerlange mensenketting gevormd. Voor een volledig gevulde mensenketting zijn 60.000 mensen nodig, een aantal waar de organisatie op had gehoopt.

Locatie
De organisatie gaat uit dat er zo'n 40.000 mensen aanwezig zullen zijn bij de actie. Om de 90 kilometer te halen, maakt de organisatie gebruik van linten om gaten in de ketting op te vullen. De vrees is dat veel demonstranten op een kluitje zullen staan in bijvoorbeeld Aken en Maastricht. Minder druk bevolkte delen van de route zullen daarom mogelijk leeg blijven.

Uitzending
L1 volgt het vormen van de menselijke ketting in een extra uitzending op radio, tv en internet. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is live te zien en te horen hoe de actie verloopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

90 kilometer aan mensen, is 90 kilometer aan lint
Video: Demonstranten maken zich klaar voor menselijk lint
Mensenketting gaat voor gesprek met eigenaar van Tihange
Eerste volle bussen onderweg naar protestactie Tihange
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen