Overslaan en naar de inhoud gaan

35.000 aanmeldingen voor mensenketting tegen Tihange

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 13:55

Er zijn 35.000 mensen die zich hebben aangemeld voor de demonstratie tegen de Belgische kerncentrale Tihange.

Tussen Aken en de centrale in Tihange wordt zondagmiddag een 90-kilometerlange mensenketting gevormd. Voor een volledig gevulde mensenketting zijn 60.000 mensen nodig, een aantal waar de organisatie op had gehoopt.

Locatie
De organisatie gaat uit dat er zo'n 40.000 mensen aanwezig zullen zijn bij de actie. Om de 90 kilometer te halen, maakt de organisatie gebruik van linten om gaten in de ketting op te vullen. De vrees is dat veel demonstranten op een kluitje zullen staan in bijvoorbeeld Aken en Maastricht. Minder druk bevolkte delen van de route zullen daarom mogelijk leeg blijven.

Uitzending
L1 volgt het vormen van de menselijke ketting in een extra uitzending op radio, tv en internet. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur is live te zien en te horen hoe de actie verloopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

90 kilometer aan mensen, is 90 kilometer aan lint
Video: Demonstranten maken zich klaar voor menselijk lint
Mensenketting gaat voor gesprek met eigenaar van Tihange
Eerste volle bussen onderweg naar protestactie Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen