Overslaan en naar de inhoud gaan

35 banen weg bij A&C Media

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 14:02

Bij de uitgever van huis-aan-huisbladen A&C Media worden circa 35 van de 130 arbeidsplaatsen geschrapt. Er vindt een forse reorganisatie plaats om uit de verliezen te komen.

Dat zegt Loek Radix, directeur van Concentra Media Nederland, waartoe A&C Media behoort.

1,8 miljoen kranten
A&C Media is uitgever van lokale huis-aan-huis-kranten in Zuidoost-Nederland. Tot nu toe gaf het bedrijf wekelijks ongeveer 1,8 miljoen gratis kranten uit in Noord-Brabant en Limburg, verspreid over circa 45 edities. Bekende titels zijn ZondagsNieuws, De Trompetter, De Ster, De Kempenaer en Gezien.

Brabantse kranten verkopen
In verband met de reorganisatie verkoopt A&C Media de Brabantse huis-aan-huisbladen aan een andere uitgever. De gesprekken daarover zijn in een afrondende fase, aldus Radix.

1Lokaal
In Limburg leidt de reorganisatie tot het vervangen van alle bekende titels door een nieuw, eenduidig bladconcept. De huis-aan-huiskrant op zondag verdwijnt. Vandaag of morgen valt bij alle Limburgse huishoudens een weekblad volgens de nieuwe formule in de bus. Het gaat om 39 lokale edities, waarvan de naam telkens begint met een 1, gevolgd door de woonplaats, dus van 1Bergen tot 1Vaals.

Lees ook: Heel Limburg krijgt vernieuwde weekkrant in de bus

Lagere oplage
De edities verschaffen plaatselijk nieuws en service-informatie en publiceren in veel plaatsen gemeentelijke bekendmakingen. De totale oplage van die 39 edities bedraagt 526.000 stuks. Dat is een stuk minder dan vroeger, als gevolg van het afstoten van de Brabantse huis-aan-huisbladen en het stoppen met de zondagskranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie zet mes in advertentie-uitgaven
weekbladen
Directeur huis-aan-huisbladengroep A&C Media stapt op
weekbladen
Weekbladenuitgever A&C Media schrapt titels en banen
Limburgse kranten in 2016 in een nieuw jasje
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen