Overslaan en naar de inhoud gaan

35 banen weg bij A&C Media

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2015 - 14:02

Bij de uitgever van huis-aan-huisbladen A&C Media worden circa 35 van de 130 arbeidsplaatsen geschrapt. Er vindt een forse reorganisatie plaats om uit de verliezen te komen.

Dat zegt Loek Radix, directeur van Concentra Media Nederland, waartoe A&C Media behoort.

1,8 miljoen kranten
A&C Media is uitgever van lokale huis-aan-huis-kranten in Zuidoost-Nederland. Tot nu toe gaf het bedrijf wekelijks ongeveer 1,8 miljoen gratis kranten uit in Noord-Brabant en Limburg, verspreid over circa 45 edities. Bekende titels zijn ZondagsNieuws, De Trompetter, De Ster, De Kempenaer en Gezien.

Brabantse kranten verkopen
In verband met de reorganisatie verkoopt A&C Media de Brabantse huis-aan-huisbladen aan een andere uitgever. De gesprekken daarover zijn in een afrondende fase, aldus Radix.

1Lokaal
In Limburg leidt de reorganisatie tot het vervangen van alle bekende titels door een nieuw, eenduidig bladconcept. De huis-aan-huiskrant op zondag verdwijnt. Vandaag of morgen valt bij alle Limburgse huishoudens een weekblad volgens de nieuwe formule in de bus. Het gaat om 39 lokale edities, waarvan de naam telkens begint met een 1, gevolgd door de woonplaats, dus van 1Bergen tot 1Vaals.

Lees ook: Heel Limburg krijgt vernieuwde weekkrant in de bus

Lagere oplage
De edities verschaffen plaatselijk nieuws en service-informatie en publiceren in veel plaatsen gemeentelijke bekendmakingen. De totale oplage van die 39 edities bedraagt 526.000 stuks. Dat is een stuk minder dan vroeger, als gevolg van het afstoten van de Brabantse huis-aan-huisbladen en het stoppen met de zondagskranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie zet mes in advertentie-uitgaven
weekbladen
Directeur huis-aan-huisbladengroep A&C Media stapt op
weekbladen
Weekbladenuitgever A&C Media schrapt titels en banen
Limburgse kranten in 2016 in een nieuw jasje
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen