Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

335 asielzoekers gehuisvest in Limburg

Geplaatst opmaandag 28 september 2015 - 14:17

De Limburgse gemeenten hebben in juli en augustus 335 asielzoekers met een verblijfsvergunning gehuisvest. Dat cijfer staat in het antwoord van het provinciebestuur op vragen van CDA en PVV.

Iedere gemeente moet een bepaald aantal erkende vluchtelingen aan een woning helpen. Maar door de toename van het aantal vluchtelingen is die taakstelling hoger geworden. Als gevolg daarvan hebben gemeenten steeds meer moeite daar aan te voldoen. Op 1 juli hadden 14 van de 33 Limburgse gemeenten een achterstand.

Leegstaande panden
Volgens het provinciebestuur zijn gemeenten druk doende om toch aan hun opgave te voldoen. Daarbij wordt niet alleen meer gekeken naar woningen van woningbouwcorporaties maar ook naar leegstaande panden, woningen van particulieren of het huisvesten van meerdere alleenstaanden in een woning. Het provinciebestuur steunt dat.

Voortrekken
In tegenstelling tot de PVV vindt het provinciebestuur niet dat sprake is van 'voortrekken' van asielzoekers met een verblijfsvergunning ten koste van andere woningzoekenden. Op grond van de wet hebben zij voorrang bij de huisvesting. En de wetgeving is een aangelegenheid van het Rijk, aldus het provinciebestuur.

Lobby
Wel erkent zij de negatieve invloed van de ingevoerde verhuurdersheffing voor woningbouwcorporaties. Die verkopen daardoor woningen en investeren minder. 'De reeds ingezette lobby tegen de heffing wordt met volle kracht voortgezet', zo schrijft het provinciebestuur.

Wel is het positief dat VVD-minister Stef Blok recent heeft aangegeven dat de verhuurdersheffing niet geldt voor de ombouw van leegstaande kantoor- en zorggebouwen naar sociale huurwoningen, stelt het provinciebestuur.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wilders over beveiligers: 'Dit is heel erg eng'
CDA'er Amhaouch: 'Minister laat platteland in de steek'
Woningbouw Wijk Huis
Ondernemers luiden noodklok: meer huizen voor personeel
Miljoenennota: verdeelde reacties Limburgse politiek
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen