Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

335 asielzoekers gehuisvest in Limburg

Geplaatst opmaandag 28 september 2015 - 14:17

De Limburgse gemeenten hebben in juli en augustus 335 asielzoekers met een verblijfsvergunning gehuisvest. Dat cijfer staat in het antwoord van het provinciebestuur op vragen van CDA en PVV.

Iedere gemeente moet een bepaald aantal erkende vluchtelingen aan een woning helpen. Maar door de toename van het aantal vluchtelingen is die taakstelling hoger geworden. Als gevolg daarvan hebben gemeenten steeds meer moeite daar aan te voldoen. Op 1 juli hadden 14 van de 33 Limburgse gemeenten een achterstand.

Leegstaande panden
Volgens het provinciebestuur zijn gemeenten druk doende om toch aan hun opgave te voldoen. Daarbij wordt niet alleen meer gekeken naar woningen van woningbouwcorporaties maar ook naar leegstaande panden, woningen van particulieren of het huisvesten van meerdere alleenstaanden in een woning. Het provinciebestuur steunt dat.

Voortrekken
In tegenstelling tot de PVV vindt het provinciebestuur niet dat sprake is van 'voortrekken' van asielzoekers met een verblijfsvergunning ten koste van andere woningzoekenden. Op grond van de wet hebben zij voorrang bij de huisvesting. En de wetgeving is een aangelegenheid van het Rijk, aldus het provinciebestuur.

Lobby
Wel erkent zij de negatieve invloed van de ingevoerde verhuurdersheffing voor woningbouwcorporaties. Die verkopen daardoor woningen en investeren minder. 'De reeds ingezette lobby tegen de heffing wordt met volle kracht voortgezet', zo schrijft het provinciebestuur.

Wel is het positief dat VVD-minister Stef Blok recent heeft aangegeven dat de verhuurdersheffing niet geldt voor de ombouw van leegstaande kantoor- en zorggebouwen naar sociale huurwoningen, stelt het provinciebestuur.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wilders over beveiligers: 'Dit is heel erg eng'
CDA'er Amhaouch: 'Minister laat platteland in de steek'
Woningbouw Wijk Huis
Ondernemers luiden noodklok: meer huizen voor personeel
Miljoenennota: verdeelde reacties Limburgse politiek
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen