Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

33.333 euro voor 'carnavalsmiddag' verzorgingshuizen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 17:45

De Sjeng Kraft Kompenei stelt het komende carnavalsseizoen 33.333 euro beschikbaar voor carnavalsactiviteiten in verpleeg- en verzorgingshuizen in Limburg.

"Door de bezuinigingen in de zorg gaan activiteiten zoals een carnavalsmiddag steeds vaker verloren", zegt de Sjeng Kraft Kompenei, onder andere organisator van de11devande11de in Maastricht.

Bier en nonnevotten
Het is volgens de stichting onmogelijk om alle verpleeg- en verzorgingstehuizen in Limburg een schenking te doen. Toch kunnen 44 Limburgse zorginstellingen rekenen op elk een tegoed van 750 euro. Daarbij heeft de Sjeng Kraft Kompenei rekening gehouden met spreiding over de provincie en verdeling over diverse zorginstellingen. Er wordt geen contant geld uitgedeeld, maar de instellingen kunnen de kosten van bijvoorbeeld een artiest, biervat of nonnevotten declareren bij de stichting.

Onvrede
Vorig jaar was er nog onrust in het bestuur over de koers van de Sjeng Kraft Kompenei, een stichting zonder winstoogmerk. Drie bestuursleden stapten toen op, waardoor er een afsplitsing ontstond.

Goede doelen
Het is de eerste keer dat de Sjeng Kraft Kompenei een dergelijke schenking doet. Volgens voorzitter Nicole van Wordragen is deze actie niet opgezet naar aanleiding van de slechte publiciteit van vorig jaar. "Het initiatief en het voornemen om aan goede doelen te schenken was er al langer. In de afsplitsing met het vorig bestuur hebben we een deel van het geld wat al gereserveerd was voor goede doelen gedeponeerd in het Sjeng Kraft Sjariteitsfonds", zegt Van Wordragen tegen L1. Geld uit dat fonds, vernoemd naar de vader van zangeres Beppie Kraft, komt binnenkort vrij voor nog meer goede doelen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen