Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

33.333 euro voor 'carnavalsmiddag' verzorgingshuizen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 17:45

De Sjeng Kraft Kompenei stelt het komende carnavalsseizoen 33.333 euro beschikbaar voor carnavalsactiviteiten in verpleeg- en verzorgingshuizen in Limburg.

"Door de bezuinigingen in de zorg gaan activiteiten zoals een carnavalsmiddag steeds vaker verloren", zegt de Sjeng Kraft Kompenei, onder andere organisator van de11devande11de in Maastricht.

Bier en nonnevotten
Het is volgens de stichting onmogelijk om alle verpleeg- en verzorgingstehuizen in Limburg een schenking te doen. Toch kunnen 44 Limburgse zorginstellingen rekenen op elk een tegoed van 750 euro. Daarbij heeft de Sjeng Kraft Kompenei rekening gehouden met spreiding over de provincie en verdeling over diverse zorginstellingen. Er wordt geen contant geld uitgedeeld, maar de instellingen kunnen de kosten van bijvoorbeeld een artiest, biervat of nonnevotten declareren bij de stichting.

Onvrede
Vorig jaar was er nog onrust in het bestuur over de koers van de Sjeng Kraft Kompenei, een stichting zonder winstoogmerk. Drie bestuursleden stapten toen op, waardoor er een afsplitsing ontstond.

Goede doelen
Het is de eerste keer dat de Sjeng Kraft Kompenei een dergelijke schenking doet. Volgens voorzitter Nicole van Wordragen is deze actie niet opgezet naar aanleiding van de slechte publiciteit van vorig jaar. "Het initiatief en het voornemen om aan goede doelen te schenken was er al langer. In de afsplitsing met het vorig bestuur hebben we een deel van het geld wat al gereserveerd was voor goede doelen gedeponeerd in het Sjeng Kraft Sjariteitsfonds", zegt Van Wordragen tegen L1. Geld uit dat fonds, vernoemd naar de vader van zangeres Beppie Kraft, komt binnenkort vrij voor nog meer goede doelen.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen