Overslaan en naar de inhoud gaan

32-jarige Limburger in technische staf Liverpool

Geplaatst opzondag 21 juni 2015 - 10:33

Hij is pas 32 jaar, maar hij maakt komend seizoen al deel uit van de technische staf van de Engelse voetbalclub Liverpool.

Wie? Pepijn Lijnders uit Broekhuizen. Op dit moment traint de Limburger nog Liverpool onder 16 jaar, maar als we de Britse kranten mogen geloven komt daar binnenkort een einde aan.

Jeugdopleiding
De trainer van The Reds, Brendan Rodgers, wil Lijnders graag naar het eerste elftal halen. Liverpool-icoon Jamie Carragher ziet de transfer wel zitten. Hij kent Lijnders van de jeugopleiding van Liverpool, waar zijn zoon speelt. "Ik heb hem zien werken op de academy en ik heb hem drie, vier keer gesproken. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede trainer is",
schrijft Carragher. Volgens de oud-speler liet Lijnders het jeugdteam van Liverpool goed voetbal spelen. "Ook heeft hij autoriteit over zijn spelersgroep."

Fantastische kans
De overstap naar de hoofdmacht van Liverpool is niet de eerste mooie uitdaging voor Lijnders. In het verleden werkte hij al bij de jeugdopleiding van FC Porto en PSV. Jamie Carragher heeft er in ieder geval vertrouwen in: "Het is een fantastische kans voor Pepijn. Laten we hopen dat hij het verschil kan maken."

Zenden en Meijer
Lijnders is overigens niet de eerste Limburger die het heilige gras van Anfield mag betreden. Onder andere Erik Meijer en Boudewijn Zenden gingen hem als speler voor. Even was er nog sprake van dat laatstgenoemde komend seizoen als assistent van Rodgers op de bank zou zitten bij Liverpool, maar de Maastrichtenaar heeft dat gerucht inmiddels uit de wereld geholpen.

L1 zocht Pepijn Lijnders ooit op toen hij werkte bij FC Porto. Bekijk hier die reportage.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Debuut met winst voor Pepijn Lijnders bij Liverpool
Britse media: Pepijn Lijnders blijft bij Liverpool
Trainer uit Broekhuizen doet persconferentie Liverpool
Lijnders heeft eerste etentje met Klopp er al op zitten
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen