Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

32-jarige Limburger in technische staf Liverpool

Geplaatst opzondag 21 juni 2015 - 10:33

Hij is pas 32 jaar, maar hij maakt komend seizoen al deel uit van de technische staf van de Engelse voetbalclub Liverpool.

Wie? Pepijn Lijnders uit Broekhuizen. Op dit moment traint de Limburger nog Liverpool onder 16 jaar, maar als we de Britse kranten mogen geloven komt daar binnenkort een einde aan.

Jeugdopleiding
De trainer van The Reds, Brendan Rodgers, wil Lijnders graag naar het eerste elftal halen. Liverpool-icoon Jamie Carragher ziet de transfer wel zitten. Hij kent Lijnders van de jeugopleiding van Liverpool, waar zijn zoon speelt. "Ik heb hem zien werken op de academy en ik heb hem drie, vier keer gesproken. Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede trainer is",
schrijft Carragher. Volgens de oud-speler liet Lijnders het jeugdteam van Liverpool goed voetbal spelen. "Ook heeft hij autoriteit over zijn spelersgroep."

Fantastische kans
De overstap naar de hoofdmacht van Liverpool is niet de eerste mooie uitdaging voor Lijnders. In het verleden werkte hij al bij de jeugdopleiding van FC Porto en PSV. Jamie Carragher heeft er in ieder geval vertrouwen in: "Het is een fantastische kans voor Pepijn. Laten we hopen dat hij het verschil kan maken."

Zenden en Meijer
Lijnders is overigens niet de eerste Limburger die het heilige gras van Anfield mag betreden. Onder andere Erik Meijer en Boudewijn Zenden gingen hem als speler voor. Even was er nog sprake van dat laatstgenoemde komend seizoen als assistent van Rodgers op de bank zou zitten bij Liverpool, maar de Maastrichtenaar heeft dat gerucht inmiddels uit de wereld geholpen.

L1 zocht Pepijn Lijnders ooit op toen hij werkte bij FC Porto. Bekijk hier die reportage.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Debuut met winst voor Pepijn Lijnders bij Liverpool
Britse media: Pepijn Lijnders blijft bij Liverpool
Trainer uit Broekhuizen doet persconferentie Liverpool
Liverpool-trainer Lijnders in belangstelling van Go Ahead
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen