Overslaan en naar de inhoud gaan

31 miljoen bierdopjes voor rolstoelbus Maurits (7)

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 21:33

Maar liefst 31 miljoen bierdopjes wil Maurits Geurts (7) uit Roggel verzamelen om hiermee de helft van de kosten van een rolstoelbus te kunnen betalen.

Op 2-jarige leeftijd werd een hersentumor ontdekt bij Maurits. Sindsdien leeft hij met een beperking. De bus is nodig omdat Maurits steeds groter wordt en hij daardoor een andere rolstoel nodig heeft die niet meer in de huidige auto past.

Video: L1

Idee
Maurits en zijn ouders kwamen op het idee om een inzamelingsactie te houden om zo een gedeelte van de kosten van de rolstoelbus te kunnen betalen. De auto kost rond de 30.000 euro en Maurits hoopt met de 31 miljoen bierdopjes de helft van de kosten te kunnen betalen.

Rekensommetje
Zijn vader maakte het rekensommetje. Hoeveel weegt een bierdopje? Wat is de kilo prijs van ijzer? Dan zijn er dus 31 miljoen dopjes nodig. Overigens verzamelt Maurits ook deksels van bijvoorbeeld groenten in glas en de aluminium schroefdoppen van wijnflessen.

Garage vol
Hoeveel hij momenteel heeft opgehaald weet Maurits niet precies. Duizenden of wel tienduizenden denkt hij. De garage ligt in ieder geval al aardig vol met dozen en zakken vol met bierdopjes en deksels.

Andere acties
Moeder Christel is van plan om ook andere inzamelingsacties op touw te zetten. Zo hebben ze met wafels verkopen al 900 euro opgehaald. Welke acties precies daar moeten ze nog over nadenken. Tot die tijd zijn de bierdopjes en deksels van harte welkom in de afvalemmer voor hun huis op de Maassenstraat 2 in Roggel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen