Overslaan en naar de inhoud gaan

300.000 bijen gestolen bij Maastrichtse imker

Geplaatst opzaterdag 6 juli 2019 - 20:34

De Maastrichtse imker Kenny Essers is bestolen van een paar honderdduizend bijen. Zes bijenvolken die hij net over de grens in Belgiƫ had staan, zijn spoorloos.

Op 25 juni werd Essers opgebeld door de eigenaar van de Commanderie St.Pieters Voeren met het bericht dat zijn bijenkasten waren verdwenen.

Diefstal verzwegen
Op verzoek van de politie hield de imker de diefstal stil, maar donderdag besloot hij alsnog een oproep op Facebook te plaatsen. "Het is net alsof ze je hond pikken, ze komen gewoon aan je persoonlijk bezit", aldus de aangeslagen Essers. De diefstal moet volgens de imker goed zijn voorbereid. De kasten zijn ongeveer een meter hoog en wegen inclusief bijenvolk, bijenwas en honing tussen de vijftig en zestig kilo.

Koninginnen
"Zou je het durven, 300.000 bijen oppakken. En dan heb ik het nog niet over het vervoeren. Je moet alles afplakken, anders vliegen ze weg." Het verlies van deze zes bijenvolken is een groot verlies voor Essers. "Het zijn speciaal gekweekte koninginnen. We noemen ze ook wel de Max Verstappens onder de bijenrassen." De schade loopt in de duizenden euro's en de verzekering kan volgens Essers vooralsnog niks voor hem betekenen.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen