Overslaan en naar de inhoud gaan

30.000 actievoerders voor pensioen

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 14:34

Aan de pensioenacties van vakbonden doen woensdag zo'n 30.000 mensen mee.

Er zijn acties in Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Groningen. Vanuit Limburg zijn zo'n 1500 mensen naar de actiedag in Eindhoven gekomen. Ze kwamen op eigen gelegenheid of met een van de elf touringcars, meldt FNV Bondgenoten. De vakbond riep samen met CNV en VCP op tot 24-uursstakingen in verschillende sectoren.

Industrie en de bouw
De stakingen troffen onder andere de metaalsector, de industrie en de bouw. Ook veel schoonmakers legden het werk neer, aldus FNV. Over de opkomst bij manifestaties in Den Haag, Eindhoven, Arnhem en Groningen is de vakbond positief. "Het staat overal stampvol", laat een woordvoerder weten.

Onvrede
De vakbonden voeren actie om hun eisen bij een pensioenoverleg kracht bij te zetten. Ze eisen een bevriezing van de AOW-leeftijd. Ook willen ze dat er een regeling komt voor mensen met een zwaar beroep die eerder met pensioen willen. Een ander punt van onvrede is dat pensioenen al lange tijd niet meestijgen met de inflatie.

Dinsdag was er ook al een grote ov-staking.

Lees ook: Grote landelijke ov-staking, drukte op Limburgse wegen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen