Overslaan en naar de inhoud gaan

300 kilo vlees buitgemaakt bij inbraak Blitterswijck

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 22:05

Boerderijwinkel Wijnhoverhof in Blitterswijck is nog geen drie maanden open, maar heeft al een opmerkelijke en vooral vervelende inbraak te pakken.

Onverlaten hebben tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen namelijk ruim 300 kilo vlees buitgemaakt.

Pas net open
Winkeleigenaar Job Camps baalt ervan: "We zijn sinds eind mei geopend en dan is dit wel een flinke domper." Volgens Camps heeft het vlees, voornamelijk rund- en lamsvlees, een verkoopwaarde van 4000 euro. "Het is duur vlees."

Nauwelijks braaksporen
In welke hoek hij de daders moet zoeken, weet Camps niet. Al vermoedt hij wel dat de daders hebben geweten waar het ingevroren vlees was opgeslagen. "Ze wisten precies waar ze moesten zijn. Braaksporen zijn er verder niet."

Grote vrieskisten
Hij begrijpt ook niet zo goed wat de dieven met het ingevroren vlees van plan waren. "Als je dit thuis wil bewaren, dan heb je wel een paar hele grote vrieskisten nodig. 300 kilo vlees werk je niet zomaar even weg." Camps sluit niet uit dat de inbrekers met een koelwagen zijn gekomen.

Inmiddels heeft Camps aangifte gedaan bij de politie. Via een bericht op Facebook roept hij mensen die iets verdachts hebben gezien op zich bij hem te melden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen