Overslaan en naar de inhoud gaan

300 kilo vlees buitgemaakt bij inbraak Blitterswijck

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 22:05

Boerderijwinkel Wijnhoverhof in Blitterswijck is nog geen drie maanden open, maar heeft al een opmerkelijke en vooral vervelende inbraak te pakken.

Onverlaten hebben tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen namelijk ruim 300 kilo vlees buitgemaakt.

Pas net open
Winkeleigenaar Job Camps baalt ervan: "We zijn sinds eind mei geopend en dan is dit wel een flinke domper." Volgens Camps heeft het vlees, voornamelijk rund- en lamsvlees, een verkoopwaarde van 4000 euro. "Het is duur vlees."

Nauwelijks braaksporen
In welke hoek hij de daders moet zoeken, weet Camps niet. Al vermoedt hij wel dat de daders hebben geweten waar het ingevroren vlees was opgeslagen. "Ze wisten precies waar ze moesten zijn. Braaksporen zijn er verder niet."

Grote vrieskisten
Hij begrijpt ook niet zo goed wat de dieven met het ingevroren vlees van plan waren. "Als je dit thuis wil bewaren, dan heb je wel een paar hele grote vrieskisten nodig. 300 kilo vlees werk je niet zomaar even weg." Camps sluit niet uit dat de inbrekers met een koelwagen zijn gekomen.

Inmiddels heeft Camps aangifte gedaan bij de politie. Via een bericht op Facebook roept hij mensen die iets verdachts hebben gezien op zich bij hem te melden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen