Overslaan en naar de inhoud gaan

30 tips over havenbranden na Opsporing Verzocht

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 14:23

Na de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond, zijn er bij de politie zo'n 30 tips binnengekomen over de reeks branden in verschillende havens in Midden-Limburg.

Dat laat de politie woensdagmiddag weten. Tijdens de uitzending kwamen er al twaalf nieuwe tips binnen.

Jerrycans
De meeste tips gingen over de herkomst van de aangetroffen jerrycans. Daarnaast heeft de fietser zich gemeld die bij de brand in Roermond met een hardloper had gesproken. De hardloper had zich al eerder als getuige gemeld. Mogelijk heeft de fietser informatie die van belang kan zijn.

Bewakingsbeelden Roermond en Ohé en Laak.

De recherche gaat met hem in gesprek. Ook de andere binnengekomen informatie zal worden nagetrokken.

Lees ook: Brandstichters jachthaven staan op bewakingsbeelden.

Aangestoken
Door de vier branden werden drijvende villa's, luxe woonboten en jachten verwoest. Drie van de vier branden zijn zeker aangestoken. Alleen van de grote brand op 16 december in Roermond is de oorzaak bijna niet meer te achterhalen omdat vrijwel niks is overgebleven.

Door de brand werd veel asbest over het centrum van Roermond verspreid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brandstichters jachthaven staan op bewakingsbeelden
Stijging aantal anonieme tips over brandstichting
Brand jachthaven Wessem bij Opsporing Verzocht
Drie van de vier branden bij jachthavens aangestoken
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen