Overslaan en naar de inhoud gaan

3-Kes trekt door provincie met evenementen rond BCL

Geplaatst opvrijdag 22 april 2016 - 15:17

Een expositie en veiling van carnavalskunst, symposium over het belang van carnaval en een campagne die de 33 Limburgse gemeenten aandoet.

Met deze extra evenementen wil de organiserende carnavalsvereniging 3-Kes de aandacht vestigen op het BCL-treffen in het Blerickse Raodhoes in november van dit jaar, zo laat woordvoerder Sander Mattheijssen weten aan Dagblad de Limburger.

Verschillende doelgroepen
Onder de titel ‘Laeve de 3’ werkte een gelijknamige stichting aan een BCL-treffen in geheel eigen stijl. "We willen daarmee verschillende doelgroepen bereiken en Limburg verrassen met een mooi project", zegt Mattheijssen.

Het getal drie speelt daarin een belangrijke rol. Zo zijn er in het weekeinde van het BCL activiteiten gehouden in de drie kernen Blerick, Tegelen en Venlo en wordt in het Blerickse Raodhoes vanaf 16 oktober 33 dagen een expositie gehouden van nieuwe carnavalskunst.

Symposium
Het is de bedoeling dat uit iedere Limburgse gemeente een (amateur) kunstenaar een werk aanlevert dat aan het einde van de expositie wordt geveild. Verder is er dus een symposium waar mensen uit het bedrijfsleven en politiek spreken over de waarde van carnaval.

Ook de traditionele activiteiten rond het BCL krijgen een nieuw sausje. Zo wordt de traditionele optocht door het dorp vervangen door een 333 meter ‘walk of vastelaovend’ door de Blerickse Kloosterstraat waar drie sfeerpunten worden ingericht om het feest compleet te maken. Aan de vooravond van het treffen is de officiële cd-presentatie van W-Dreej dat voor het BCL-treffen van dit jaar een speciaal nummer schreef.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorgen om veiligheid: carnavalsfeesten Amstenrade verplaatst
Eijsden loopt optocht mis: te weinig animo
Sittards carnaval gaat gewoon door: 'Met of zonder Marotte'
Prinses (23 jan 2020)
Demi uitgeroepen tot prinses van de 'bijzondere mensen'
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen