Overslaan en naar de inhoud gaan

29 Turken uit Venlo en Venray fraudeerden met uitkering

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 16:52

29 inwoners van Venlo en Venray ontvingen onterecht een bijstandsuitkering omdat ze bezittingen in Turkije verzwegen.

De gemeenten hebben in dat land voor 1,2 miljoen euro beslag gelegd op vastgoed en grond. De uitkeringen zijn beëindigd.

Bijstandsfraude
Venlo en Venray onderzoeken nog hoeveel geld ze onterecht hebben uitgekeerd aan de bijstandsfraudeurs. Van 76 door de gemeenten onderzochte personen met een uitkering bleken er 22 meer vermogen te bezitten dan toegestaan. Het onderzoek richtte zich specifiek op Turkije omdat veel bijstandsontvangers in Venlo en Venray een band met dat land hebben.

Bureau Buitenland
Uit ervaringen van andere gemeenten bleek dat zich in Turkije relatief veel verzwegen onroerend goed bevindt. Venlo en Venray werkten samen met Bureau Buitenland dat in Turkije over een breed netwerk van juristen en makelaars beschikt. In dat land werd gebruik gemaakt van gedigitaliseerde openbare registers.

Alleenstaanden mogen in Nederland maximaal 5920 euro eigen vermogen hebben om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering. Voor samenwonenden en alleenstaande ouders ligt de grens op 11.840 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Doorzoeking in Venlo bij klopjacht op zwartspaarders
Actie voor ambtenaren-cao bij Belastingdienst Venlo
Belasting Venlo krijgt balie voor als je het niet snapt
Woz woning geld ozb belasting huis_HD
Rekenkameronderzoek naar hoge proceskosten BsGW
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen