Overslaan en naar de inhoud gaan

29 Turken uit Venlo en Venray fraudeerden met uitkering

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 16:52

29 inwoners van Venlo en Venray ontvingen onterecht een bijstandsuitkering omdat ze bezittingen in Turkije verzwegen.

De gemeenten hebben in dat land voor 1,2 miljoen euro beslag gelegd op vastgoed en grond. De uitkeringen zijn beëindigd.

Bijstandsfraude
Venlo en Venray onderzoeken nog hoeveel geld ze onterecht hebben uitgekeerd aan de bijstandsfraudeurs. Van 76 door de gemeenten onderzochte personen met een uitkering bleken er 22 meer vermogen te bezitten dan toegestaan. Het onderzoek richtte zich specifiek op Turkije omdat veel bijstandsontvangers in Venlo en Venray een band met dat land hebben.

Bureau Buitenland
Uit ervaringen van andere gemeenten bleek dat zich in Turkije relatief veel verzwegen onroerend goed bevindt. Venlo en Venray werkten samen met Bureau Buitenland dat in Turkije over een breed netwerk van juristen en makelaars beschikt. In dat land werd gebruik gemaakt van gedigitaliseerde openbare registers.

Alleenstaanden mogen in Nederland maximaal 5920 euro eigen vermogen hebben om in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering. Voor samenwonenden en alleenstaande ouders ligt de grens op 11.840 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Doorzoeking in Venlo bij klopjacht op zwartspaarders
Actie voor ambtenaren-cao bij Belastingdienst Venlo
Belasting Venlo krijgt balie voor als je het niet snapt
Van fraude verdachte omroepdirecteur onder vuur
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen