Overslaan en naar de inhoud gaan

29 mei nieuwe landelijke actiedag pensioenen

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 8:15

Vakbonden CNV, FNV en VCP roepen werknemers op om op 29 mei weer op grote schaal te gaan staken om hun pensioenwensen kracht bij te zetten.

Dat bevestigde FNV. De bedoeling is om het protest nog omvangrijker te laten zijn dan tijdens de landelijke actiedag op 18 maart. Deze werd door de aanslag in Utrecht voortijdig afgebroken. In Heerlen was er op dat moment ook een actie, maar deze ging op gematigde toon door.

AOW-leeftijd 66 jaar
De bonden willen onder meer dat de AOW-leeftijd 66 jaar wordt. Onderhandelingen over een pensioenakkoord liepen eind vorig jaar stuk omdat de standpunten van werkgevers, werknemers en kabinet te ver uiteenliepen. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) neemt maandag de pensioeneisen van de vakbonden in ontvangst.

Lees ook: FNV kondigt nieuwe staking aan

De bonden hadden eerder al gezegd dat 18 maart een eerste bijeenkomst was om een krachtig signaal te zenden aan het kabinet. De werknemersorganisaties hopen dat de politiek gaat luisteren en zal ingaan op de eisen. Gebeurt dat niet, dan zal er eind mei dus weer actie worden gevoerd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen