Overslaan en naar de inhoud gaan

28 nieuwe besmettingen van het coronavirus in Limburg

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 23:05

In Limburg zijn de afgelopen week 28 mensen positief getest op het coronavirus. Daarnaast is er één ziekenhuisopname bijgekomen in de provincie.

Dat blijkt uit de Coronamonitor van de GGD's en het RIVM. Vorige week meldde de Coronamonitor zestien nieuwe besmettingen. Volgens het dashboard zijn er de afgelopen week geen personen overleden.

Roermond
In totaal zijn er sinds de pandemie Nederland bereikte, ten minste 4942 provinciegenoten die het virus onder de leden hebben gehad. De meeste nieuwe besmettingen kwamen erbij in Roermond. Uit die gemeente werden zeven mensen positief getest. Verder zijn er ook besmettingen geregistreerd in de gemeenten Eijsden-Margraten, Heerlen, Maastricht, Meerssen, Peel en Maas, Sittard-Geleen, Venlo, Venray en Voerendaal.

Geen doden
Sinds vorige week zijn er er geen personen meer overleden in onze provincie aan het coronavirus. Wel is er net als vorige week een correctie uitgevoerd. Vorige week stond het dodenaantal, ten gevolge van het coronavirus, op 717. Nu staat dat op 754. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat op 1563. Dat zijn er 35 meer dan vorige week. Er is een ziekenhuisopname bijgekomen de afgelopen week. Die persoon komt uit de gemeente Maastricht. Het overige verschil betreft correcties.

Testen
Maandag werd duidelijk dat er minder is getest op het coronavirus in Limburg. In de periode tussen maandag 27 juli en zondag 2 augustus lieten 3854 Limburgers zich testen in een van de teststraten van de GGD. Dat was 30 procent minder dan de week ervoor. In Urmond gingen er 794 minder mensen naar de testraat. In Venlo waren dat 804 mensen minder ten opzichte van de week ervoor. Ook landelijk daalde het aantal afgenomen coronatesten. Daar was een daling van 9 procent waarneembaar.

Lees ook: Minder Limburgers laten zich testen op corona

Clusters
De afgelopen weken duiken diverse zogenaamde corona-clusters op in Nederland. Dat zijn plekken waar veel coronabesmettingen in korte tijd worden geconstateerd. In Limburg lijkt op basis van de laatste cijfers hier geen sprake van te zijn. Er staat ook geen enkele Limburgse gemeente in de top tien van gemeenten die gemiddeld gezien de meeste besmettingen per dag hebben.

Landelijk
Volgens het coronadashboard van de overheid zijn er landelijk momenteel meer dan 16.000 'besmettelijke personen'. Half juli, ongeveer twee weken geleden, telde Nederland circa 7000 besmettelijke personen en begin juli waren het er ongeveer 3000. "Als iemand het coronavirus oploopt, dan is deze persoon een tijd lang besmettelijk voor anderen. Hoelang dit duurt verschilt van persoon tot persoon", leg het RIVM uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen