Overslaan en naar de inhoud gaan

2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 19:07

De broer van Jos van Rey, Hennie van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak.

Dat heeft de advocaat van Van Rey bevestigd tegenover de NOS.

3,9 miljoen
Het OM maakte vrijdag bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, Aruba en België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

Een van de drie opgepakte verdachten is dus Hennie van Rey. Hij werd op verzoek van politie en justitie in Nederland op Aruba gearresteerd.

Roermond
2,8 miljoen euro werd ontdekt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer in Aruba. 1,1 miljoen werd gevonden bij verschillende doorzoekingen van de woningen en bedrijfspanden in Aruba, Nederland en België. Bij de doorzoekingen in Roermond, een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree (B) werden in totaal 700.000 euro aan contanten, de bedrijfsadministratie en twee computers inbeslaggenomen.

Vleesverwerking
De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. "Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken", meldt het OM. "Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van Rey is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba."

Naar Nederland
Begin volgende week wordt hij naar Nederland overgebracht. Hier zal de raadkamer van de rechtbank zich buigen over zijn gevangenhouding. De twee ander verdachten blijven op Aruba en worden daar voorgeleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht
justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'
Jos van Rey wil nooit meer lid worden van de VVD
OM: 'Hennie van Rey sjoemelde met 10,5 miljoen'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen