Overslaan en naar de inhoud gaan

2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 19:07

De broer van Jos van Rey, Hennie van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak.

Dat heeft de advocaat van Van Rey bevestigd tegenover de NOS.

3,9 miljoen
Het OM maakte vrijdag bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, Aruba en België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

Een van de drie opgepakte verdachten is dus Hennie van Rey. Hij werd op verzoek van politie en justitie in Nederland op Aruba gearresteerd.

Roermond
2,8 miljoen euro werd ontdekt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer in Aruba. 1,1 miljoen werd gevonden bij verschillende doorzoekingen van de woningen en bedrijfspanden in Aruba, Nederland en België. Bij de doorzoekingen in Roermond, een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree (B) werden in totaal 700.000 euro aan contanten, de bedrijfsadministratie en twee computers inbeslaggenomen.

Vleesverwerking
De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. "Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken", meldt het OM. "Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van Rey is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba."

Naar Nederland
Begin volgende week wordt hij naar Nederland overgebracht. Hier zal de raadkamer van de rechtbank zich buigen over zijn gevangenhouding. De twee ander verdachten blijven op Aruba en worden daar voorgeleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht
justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'
Jos van Rey wil nooit meer lid worden van de VVD
OM: 'Hennie van Rey sjoemelde met 10,5 miljoen'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen