Overslaan en naar de inhoud gaan

2,8 miljoen tussen kippenvlees, broer Jos van Rey opgepakt

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 19:07

De broer van Jos van Rey, Hennie van Rey, is dinsdag op Aruba met twee anderen aangehouden als verdachte in een grote witwaszaak.

Dat heeft de advocaat van Van Rey bevestigd tegenover de NOS.

3,9 miljoen
Het OM maakte vrijdag bekend dat de politie in een groot witwasonderzoek ruim 3,9 miljoen euro cash in beslag heeft genomen. Dat gebeurde bij doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden in Nederland, Aruba en België. In Roermond zijn drie woningen en drie bedrijfspanden doorzocht.

Een van de drie opgepakte verdachten is dus Hennie van Rey. Hij werd op verzoek van politie en justitie in Nederland op Aruba gearresteerd.

Roermond
2,8 miljoen euro werd ontdekt in pakketten kippenvlees in een koelcontainer in Aruba. 1,1 miljoen werd gevonden bij verschillende doorzoekingen van de woningen en bedrijfspanden in Aruba, Nederland en België. Bij de doorzoekingen in Roermond, een woning in het Belgische Lanklaar en een bedrijfspand in Bree (B) werden in totaal 700.000 euro aan contanten, de bedrijfsadministratie en twee computers inbeslaggenomen.

Vleesverwerking
De drie worden verdacht van het witwassen van geld dat is verdiend met misdrijven. "Het geld werd door henzelf of anderen in ontvangst genomen, beheerd, gewisseld en ondergebracht op voor de buitenwereld verborgen plekken", meldt het OM. "Het vermoeden bestaat dat het reguliere vleesverwerkingsbedrijf van Van Rey is gebruikt om contant geld te verplaatsen van Nederland naar Aruba."

Naar Nederland
Begin volgende week wordt hij naar Nederland overgebracht. Hier zal de raadkamer van de rechtbank zich buigen over zijn gevangenhouding. De twee ander verdachten blijven op Aruba en worden daar voorgeleid.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht
justitie, witwassen, miljoenen, van rey, aruba
'Ruim 7 miljoen verscheept via bedrijf broer Jos van Rey'
Jos van Rey wil nooit meer lid worden van de VVD
OM: 'Hennie van Rey sjoemelde met 10,5 miljoen'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen