Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

26.000 euro in make-up tasje: krijgen de vinders nog iets?

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:35

Het is nog maar de vraag of de vriendinnen uit Ospel die tijdens een weekendje Valkenburg 26.000 euro vonden in een make-up tasje er zelf nog iets aan overhouden.

De vriendinnengroep zou in aanmerking kunnen komen voor vindersloon. "Maar ik kan me voorstellen dat er in dit geval geen vindersloon wordt uitgekeerd, omdat de rechtmatige eigenaar zich redelijk snel gemeld heeft", reageert jurist Vian Vonken.

Er heeft zich bij de politie namelijk al iemand gemeld die zegt dat het geld van hem is. Het zou gaan om de man die het appartement waar de vriendinnen het geld vonden verhuurt.

Vindersloon
Vindersloon uitkeren is niet verplicht, al is er wel iets over geregeld in de wet. "De wet zegt alleen dat er een redelijk vindersloon tegenover moet staan", aldus Vonken. Wat voor percentage van het gevonden bedrag de vinder zou moeten krijgen, staat daarentegen niet beschreven.

Lees ook: Vriendinnen vinden tienduizenden euro's tijdens weekendtrip

Uitdaging
Volgens de jurist zal het voor de eigenaar nog een 'behoorlijke uitdaging' zijn om uit te leggen waarom zoveel geld in een buideltje op een kamer lag waar ook anderen kunnen komen.

Mocht blijken dat het geld niet van de man is, dan bestaat nog de kans dat - als de rechtmatige eigenaar zich niet binnen één jaar meldt - het geld wel voor de dames is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen