Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

26.000 euro in make-up tasje: krijgen de vinders nog iets?

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:35

Het is nog maar de vraag of de vriendinnen uit Ospel die tijdens een weekendje Valkenburg 26.000 euro vonden in een make-up tasje er zelf nog iets aan overhouden.

De vriendinnengroep zou in aanmerking kunnen komen voor vindersloon. "Maar ik kan me voorstellen dat er in dit geval geen vindersloon wordt uitgekeerd, omdat de rechtmatige eigenaar zich redelijk snel gemeld heeft", reageert jurist Vian Vonken.

Er heeft zich bij de politie namelijk al iemand gemeld die zegt dat het geld van hem is. Het zou gaan om de man die het appartement waar de vriendinnen het geld vonden verhuurt.

Vindersloon
Vindersloon uitkeren is niet verplicht, al is er wel iets over geregeld in de wet. "De wet zegt alleen dat er een redelijk vindersloon tegenover moet staan", aldus Vonken. Wat voor percentage van het gevonden bedrag de vinder zou moeten krijgen, staat daarentegen niet beschreven.

Lees ook: Vriendinnen vinden tienduizenden euro's tijdens weekendtrip

Uitdaging
Volgens de jurist zal het voor de eigenaar nog een 'behoorlijke uitdaging' zijn om uit te leggen waarom zoveel geld in een buideltje op een kamer lag waar ook anderen kunnen komen.

Mocht blijken dat het geld niet van de man is, dan bestaat nog de kans dat - als de rechtmatige eigenaar zich niet binnen één jaar meldt - het geld wel voor de dames is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen