Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

26.000 euro in make-up tasje: krijgen de vinders nog iets?

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:35

Het is nog maar de vraag of de vriendinnen uit Ospel die tijdens een weekendje Valkenburg 26.000 euro vonden in een make-up tasje er zelf nog iets aan overhouden.

De vriendinnengroep zou in aanmerking kunnen komen voor vindersloon. "Maar ik kan me voorstellen dat er in dit geval geen vindersloon wordt uitgekeerd, omdat de rechtmatige eigenaar zich redelijk snel gemeld heeft", reageert jurist Vian Vonken.

Er heeft zich bij de politie namelijk al iemand gemeld die zegt dat het geld van hem is. Het zou gaan om de man die het appartement waar de vriendinnen het geld vonden verhuurt.

Vindersloon
Vindersloon uitkeren is niet verplicht, al is er wel iets over geregeld in de wet. "De wet zegt alleen dat er een redelijk vindersloon tegenover moet staan", aldus Vonken. Wat voor percentage van het gevonden bedrag de vinder zou moeten krijgen, staat daarentegen niet beschreven.

Lees ook: Vriendinnen vinden tienduizenden euro's tijdens weekendtrip

Uitdaging
Volgens de jurist zal het voor de eigenaar nog een 'behoorlijke uitdaging' zijn om uit te leggen waarom zoveel geld in een buideltje op een kamer lag waar ook anderen kunnen komen.

Mocht blijken dat het geld niet van de man is, dan bestaat nog de kans dat - als de rechtmatige eigenaar zich niet binnen één jaar meldt - het geld wel voor de dames is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen