Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

26.000 euro in make-up tasje: krijgen de vinders nog iets?

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:35

Het is nog maar de vraag of de vriendinnen uit Ospel die tijdens een weekendje Valkenburg 26.000 euro vonden in een make-up tasje er zelf nog iets aan overhouden.

De vriendinnengroep zou in aanmerking kunnen komen voor vindersloon. "Maar ik kan me voorstellen dat er in dit geval geen vindersloon wordt uitgekeerd, omdat de rechtmatige eigenaar zich redelijk snel gemeld heeft", reageert jurist Vian Vonken.

Er heeft zich bij de politie namelijk al iemand gemeld die zegt dat het geld van hem is. Het zou gaan om de man die het appartement waar de vriendinnen het geld vonden verhuurt.

Vindersloon
Vindersloon uitkeren is niet verplicht, al is er wel iets over geregeld in de wet. "De wet zegt alleen dat er een redelijk vindersloon tegenover moet staan", aldus Vonken. Wat voor percentage van het gevonden bedrag de vinder zou moeten krijgen, staat daarentegen niet beschreven.

Lees ook: Vriendinnen vinden tienduizenden euro's tijdens weekendtrip

Uitdaging
Volgens de jurist zal het voor de eigenaar nog een 'behoorlijke uitdaging' zijn om uit te leggen waarom zoveel geld in een buideltje op een kamer lag waar ook anderen kunnen komen.

Mocht blijken dat het geld niet van de man is, dan bestaat nog de kans dat - als de rechtmatige eigenaar zich niet binnen één jaar meldt - het geld wel voor de dames is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen