Overslaan en naar de inhoud gaan

250 mensen protesteren tegen fusie Heerlen en Landgraaf

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 20:27

Zo'n 250 mensen zijn donderdagavond in actie gekomen om te protesteren tegen de fusie van de gemeenten Heerlen en Landgraaf.

Dat deden zij voorafgaand aan de raadsvergadering in Landgraaf, waar gesproken zal worden over het fusievoorstel. Eerder werd al duidelijk dat de colleges van Heerlen en Landgraaf voor een herindeling zijn.

Protestactie
De protestactie is een initiatief van oppositiepartij GBBL in Landgraaf, verreweg de grootste partij in Landgraaf. De partij is tegen de fusie met Heerlen is. Vooraf zouden zij meer dan duizend mensen verwachten.

Fractievoorzitter Andy Dritty liet in november weten het 'volkomen onacceptabel' te vinden dat de 'burgers buitenspel zijn gezet' omdat de coalitie geen referendum wil.

Lees ook: Protestmanifestatie tegen fusie Heerlen en Landgraaf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zo snel mogelijk nieuw bestuur voor Landgraaf'
Referendum in Landgraaf over fusie met Heerlen
Politiek gesteggel in Landgraaf
CDA: herindeling 'te snel en met onvoldoende draagvlak'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen