Overslaan en naar de inhoud gaan

250 mensen lopen door Valkenburg voor kankeronderzoek

Geplaatst opzondag 4 januari 2015 - 15:45

Ongeveer 250 wandelaars en hardlopers hebben meegelopen in de New Years Climb Via Vitae die zondag voor het eerst werd gehouden op en rond de Cauberg in Valkenburg.

De opbrengst van de tocht, die moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement, is bedoeld voor de organisatie Pink Ribbon en wordt gebruikt voor kankeronderzoek van Marjolein Smidt.

Borstkanker
De geboren Geleense, die zondag ook meedeed aan de nieuwjaarsklim, is oncologisch chirurg in het ziekenhuis in Maastricht. Zij onderzoekt of en hoe uitzaaiing van borstkanker in lymfeklieren kan worden opgespoord met een MRI-scan.

Gemeentegrot
De nieuwjaarsklim is voor zowel hardlopers als voor wandelaars. Er is een parcours uitgezet van 2,5 kilometer op en rond de Cauberg, waarvan 500 meter door de Gemeentegrot gaat. Sportievelingen konden zoveel rondjes maken als ze wilden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwjaarsklim op Cauberg in Valkenburg
Zorgverzekeraars willen geld borstoperaties terug
Gebit tanden tandarts
Tandartspraktijk in Berg en Terblijt blijft onder toezicht
'Zorgtaken naar gemeenten leidt tot mishandeling'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen