Overslaan en naar de inhoud gaan

25 tips over beschieting en explosie bij woning Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 14:50

De politie heeft na uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond 25 tips ontvangen over een schietincident en explosie bij een woning in Hoensbroek, eind september dit jaar.

Dat meldt de politie woensdag. Volgens de opsporingsdiensten hebben de tips vooral betrekking op de vluchtauto.

Schoten en explosie
In de nacht van 29 op 30 september ging het mis bij een woning aan de Hommerterweg. Drie verdachten schieten op een huis en brengen een explosief tot ontploffing.

Lees ook: Explosie en schietincident Hoensbroek: drie personen gezocht

Het drietal loopt over de Akerstraat-Noord in de richting van de Hommerterweg. Een paar minuten later wordt de woning beschoten en vindt er een explosie plaats. Dat gebeurt allemaal aan de achterzijde van het pand. Hoe vaak de trekker is overgehaald, is niet bekend. Vervolgens neemt het trio de benen en vlucht mogelijk in een auto Hoensbroek uit. Het voertuig is later op de Trichterweg in Brunssum op beeld vastgelegd. De opsporingsdiensten zijn naarstig op zoek naar de verdachten. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De politie roept getuigen op zich te melden.

Ontruiming
De bewoners moesten die nacht al voor de tweede keer die maand hun huis uit, want begin september was het ook al raak. Aan de Hommerterweg ontruimde de politie toen 15 woningen vanwege een explosief dat aangetroffen werd. In deze zaak is de politie nog op zoek naar een mannelijke verdachte.

Lees ook: Explosief Hoensbroek opgeruimd: bewoners terug naar huis

Mislukte cocaïnetransport
Ook aan dit incident besteedde het opsporingsprogramma aandacht. Naar aanleiding van die uitzending ontving de politie zeven tips. Er zou wellicht een link zijn met een vergisontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp en daaropvolgende reeks incidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Mogelijk zou het allemaal verband houden met een mislukte cocaïnetransport van Ecuador naar Antwerpen in juli dit jaar, meldt het AD. "Het lijkt erop dat de dadergroep door heel Nederland een ruzie probeert uit te vechten, waarbij omwonenden in woonwijken groot gevaar lopen", aldus de politie. Daarom is het volgens de opsporingsdiensten van groot belang dat de verdachten worden aangehouden.

Bij beide incidenten in september raakte niemand gewond. Sinds de aanslagen hangen er camera's in de straat en is de woning gesloten. Passanten kunnen preventief worden gefouilleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen