Overslaan en naar de inhoud gaan

25 kilometer dansen van Heerlen naar Maastricht

Geplaatst opvrijdag 18 september 2015 - 13:41
Foto: Facebook / David Peskens Photography

Een opmerkelijk kunstproject van danser en choreograaf Joost Vrouenraets: hij danst zondag van Heerlen naar Maastricht. De naar verwachting acht uur durende tocht gaat over 25 kilometer.

De dansmarathon staat in het teken van muziekfestival Musica Sacra, dit jaar is het thema 'de weg'.

Dansmarathon
Het project start om 10:00 uur bij het Thermenmuseum in Heerlen en eindigt - als alles voorspoedig verloopt - om 16:00 uur op het Vrijthof in Maastricht. De uit Heerlen afkomstige Vrouenraets wordt onderweg bijgestaan door percussionist Wouter Gulikers. Die zal hem vanaf een paardenkar vooruit trommelen. "Ik draag onderweg een hartslagmeter. De percussionist kan die uitlezen en zo het ritme van mijn hartslag volgen met de muziek", legt Vrouenraets uit. "Het is een hele onderneming, we moeten de route op het kwartier precies afleggen zodat alles kan worden afgezet."

Live te volgen bij 1Limburg
De danser wordt gevolgd door een cameraploeg. Die beelden zijn zondag tussen 09:00 en 17:00 uur live te bekijken via een stream op 1Limburg.

Getraind
Bang voor uitputting is Vrouenraets niet; onderweg krijgt hij af en toe vloeibaar eten toegestopt door een assistent. Hij heeft bovendien maanden getraind voor de danstocht. "Een vriend van me is bokser en triatleet, hij heeft me klaargestoomd. Ik heb het beest bij zijn kloten, ik ben er klaar voor."

Deel dit bericht via

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Afzien: danser danst van Heerlen naar Maastricht
LIVE: 28 km dansen van Heerlen naar Maastricht
Dansmarathon Joost Vrouenraets na 28 kilometer voorbij
Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket