Overslaan en naar de inhoud gaan

25 jaar L1mbo Top 100: 'Niet zomaar voorbij laten gaan'

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 8:00

Voor de 25ste keer wordt op Hemelvaartsdag de L1mbo Top 100 uitgezonden.

"Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan", zo vertelt programmamaker Henk Hover van L1. "We hebben op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis uitgezonden én donderdagavond zie je een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100."

Traditie
De traditie van de L1mbo Top 100 begint in 1997 als toenmalig eindredacteur nieuws Karel Siebers een idee zoekt om Hemelvaartsdag een originele invulling te geven. Samen met collega Lex van Moorsel bedenkt hij de L1mbo Top 100.

Favorieten
Op zaterdagmiddag 17 april werd in het radioprogramma Plat-eweg de stembussen geopend. In de stemmodule stemt het publiek op vijf liedjes. Maximaal twee daarvan mogen van dezelfde artiest zijn. In de stemmodule staat een groslijst met daarin 970 titels. De stembus is inmiddels gesloten.

Vanaf 8:00 uur is de radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep te horen bij L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen