Overslaan en naar de inhoud gaan

25 jaar L1mbo Top 100: 'Niet zomaar voorbij laten gaan'

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 8:00

Voor de 25ste keer wordt op Hemelvaartsdag de L1mbo Top 100 uitgezonden.

"Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan", zo vertelt programmamaker Henk Hover van L1. "We hebben op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis uitgezonden én donderdagavond zie je een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100."

Traditie
De traditie van de L1mbo Top 100 begint in 1997 als toenmalig eindredacteur nieuws Karel Siebers een idee zoekt om Hemelvaartsdag een originele invulling te geven. Samen met collega Lex van Moorsel bedenkt hij de L1mbo Top 100.

Favorieten
Op zaterdagmiddag 17 april werd in het radioprogramma Plat-eweg de stembussen geopend. In de stemmodule stemt het publiek op vijf liedjes. Maximaal twee daarvan mogen van dezelfde artiest zijn. In de stemmodule staat een groslijst met daarin 970 titels. De stembus is inmiddels gesloten.

Vanaf 8:00 uur is de radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep te horen bij L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen