Overslaan en naar de inhoud gaan

25 jaar cel voor Roermondenaar na moord in België

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 21:13

Brian van G. uit Roermond is maandag door de rechtbank in België veroordeeld tot 25 jaar cel voor doodslag op Hilmi Gedik uit Maasmechelen. Het slachtoffer werd in november 2012 in zijn woning doodgeschoten.

Hoofdverdachte Shane R. is voor hetzelfde feit veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Gemakkelijk geldgewin
Volgens het Hof van Assisen noch de jury was er sprake van verzachtende omstandigheden, zo schrijft de Belgische krant Het Belang van Limburg. "De drang naar gemakkelijk geldgewin primeerde op respect voor het leven", aldus hun vonnis.

Aquino-clan
Kapper Hilmi Gedik (39) stond bekend als handlanger van de criminele clanleider Silvio Aquino en was volgens het federale parket betrokken bij de begeleiding van cocaïnetransporten. Aquino zelf werd in augustus 2015 eveneens geliquideerd.

Lees ook: Roermondenaar (27) voor de rechter in België voor moord

Al jaren in cel
De 27-jarige Brian van G. en zijn 30-jarige kompaan Shane R. werden in juni 2014 na een tip gearresteerd voor de moord op Gedik. Ze ontkenden betrokkenheid bij de moord.

Bewijsmateriaal
Tegen hen sprak dat ze eerder werden betrapt met inbrekerswerktuigen en een pistool dat geschikt was voor kogels van hetzelfde kaliber als het wapen dat gebruikt werd voor de moord op kapper Gedik. Ook zou genetisch materiaal van hoofdverdachte R. gevonden zijn in de slaapkamer van het slachtoffer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen