Overslaan en naar de inhoud gaan

25 jaar cel voor Roermondenaar na moord in België

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 21:13

Brian van G. uit Roermond is maandag door de rechtbank in België veroordeeld tot 25 jaar cel voor doodslag op Hilmi Gedik uit Maasmechelen. Het slachtoffer werd in november 2012 in zijn woning doodgeschoten.

Hoofdverdachte Shane R. is voor hetzelfde feit veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Gemakkelijk geldgewin
Volgens het Hof van Assisen noch de jury was er sprake van verzachtende omstandigheden, zo schrijft de Belgische krant Het Belang van Limburg. "De drang naar gemakkelijk geldgewin primeerde op respect voor het leven", aldus hun vonnis.

Aquino-clan
Kapper Hilmi Gedik (39) stond bekend als handlanger van de criminele clanleider Silvio Aquino en was volgens het federale parket betrokken bij de begeleiding van cocaïnetransporten. Aquino zelf werd in augustus 2015 eveneens geliquideerd.

Lees ook: Roermondenaar (27) voor de rechter in België voor moord

Al jaren in cel
De 27-jarige Brian van G. en zijn 30-jarige kompaan Shane R. werden in juni 2014 na een tip gearresteerd voor de moord op Gedik. Ze ontkenden betrokkenheid bij de moord.

Bewijsmateriaal
Tegen hen sprak dat ze eerder werden betrapt met inbrekerswerktuigen en een pistool dat geschikt was voor kogels van hetzelfde kaliber als het wapen dat gebruikt werd voor de moord op kapper Gedik. Ook zou genetisch materiaal van hoofdverdachte R. gevonden zijn in de slaapkamer van het slachtoffer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen