Overslaan en naar de inhoud gaan

2,5 jaar cel voor dood Pool in Arcen

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 14:20

De rechtbank in Roermond heeft vrijdag een dertigjarige Pool veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk wegens de dood van een landgenoot in augustus 2014.

De man, Kamil J., heeft volgens de rechtbank een medebewoner op een camping in Arcen zo hard tegen zijn hoofd geslagen dat het slachtoffer hieraan overleed.

Eis OM
Het Openbaar Ministerie had acht jaar geëist wegens doodslag, maar de rechtbank acht dit niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft J. de ander tijdens een conflict heel hard geslagen waardoor het slachtoffer achterover met zijn hoofd op een boomstam viel. Het slachtoffer overleed aan een hersenbloeding.

Dronken
Volgens de rechtbank kon J. niet voorzien dat de ander door de klap zou overlijden. Van doodslag is dan ook geen sprake, wel van mishandeling met de dood als gevolg, vindt de rechtbank. De rechtbank tilt er wel zwaar aan dat J. tijdens zijn daad dronken was en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jeugddetentie voor brute mishandeling van vriendin
Acht jaar geëist voor dodelijke mishandeling Arcen
Dodelijke mishandeling Arcen voor rechtbank Roermond
Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen