Overslaan en naar de inhoud gaan

2,5 jaar cel voor dood Pool in Arcen

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 14:20

De rechtbank in Roermond heeft vrijdag een dertigjarige Pool veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk wegens de dood van een landgenoot in augustus 2014.

De man, Kamil J., heeft volgens de rechtbank een medebewoner op een camping in Arcen zo hard tegen zijn hoofd geslagen dat het slachtoffer hieraan overleed.

Eis OM
Het Openbaar Ministerie had acht jaar geëist wegens doodslag, maar de rechtbank acht dit niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft J. de ander tijdens een conflict heel hard geslagen waardoor het slachtoffer achterover met zijn hoofd op een boomstam viel. Het slachtoffer overleed aan een hersenbloeding.

Dronken
Volgens de rechtbank kon J. niet voorzien dat de ander door de klap zou overlijden. Van doodslag is dan ook geen sprake, wel van mishandeling met de dood als gevolg, vindt de rechtbank. De rechtbank tilt er wel zwaar aan dat J. tijdens zijn daad dronken was en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jeugddetentie voor brute mishandeling van vriendin
Jos van Rey Roermond stock
Jos van Rey stapt naar Europese Hof van Justitie
Acht jaar geëist voor dodelijke mishandeling Arcen
Dodelijke mishandeling Arcen voor rechtbank Roermond
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen