Overslaan en naar de inhoud gaan

2,5 jaar cel voor dood Pool in Arcen

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 14:20

De rechtbank in Roermond heeft vrijdag een dertigjarige Pool veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk wegens de dood van een landgenoot in augustus 2014.

De man, Kamil J., heeft volgens de rechtbank een medebewoner op een camping in Arcen zo hard tegen zijn hoofd geslagen dat het slachtoffer hieraan overleed.

Eis OM
Het Openbaar Ministerie had acht jaar geëist wegens doodslag, maar de rechtbank acht dit niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft J. de ander tijdens een conflict heel hard geslagen waardoor het slachtoffer achterover met zijn hoofd op een boomstam viel. Het slachtoffer overleed aan een hersenbloeding.

Dronken
Volgens de rechtbank kon J. niet voorzien dat de ander door de klap zou overlijden. Van doodslag is dan ook geen sprake, wel van mishandeling met de dood als gevolg, vindt de rechtbank. De rechtbank tilt er wel zwaar aan dat J. tijdens zijn daad dronken was en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jeugddetentie voor brute mishandeling van vriendin
Jos van Rey Roermond stock
Jos van Rey stapt naar Europese Hof van Justitie
Acht jaar geëist voor dodelijke mishandeling Arcen
Dodelijke mishandeling Arcen voor rechtbank Roermond
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen