Overslaan en naar de inhoud gaan

25 jaar cel voor brute moord op huurbaas

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 12:12

De Amsterdammer Robert K. is vrijdag in Tongeren veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn huurbaas, Mathieu Henkens, in 2013.

Een Belgische volksjury had de 60-jarige Amsterdammer donderdag al schuldig verklaard aan het doden van zijn huurbaas Mathieu Henkens in het dorp Neeroeteren, vlak over de grens bij Roosteren.

Lees ook: Amsterdammer schuldig aan moord huurbaas Neeroeteren

Cannabis
K. huurde een studio van Henkens in het Belgisch-Limburgse dorp. De mannen hadden een verleden in de cannabisteelt. Volgens K. was Henkens hem 150.000 euro schuldig. Henkens dreigde K. uit huis te zetten. Zonder vast adres zou K. zijn uitkering in België verliezen.

29 messteken
De 54-jarige Henkens werd met 29 messteken en minstens zes hamerslagen omgebracht. Volgens het OM was de moord 'een gruwel'. De Nederlander werd in België al eerder veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen voor drugsdelicten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen