Overslaan en naar de inhoud gaan

25 banen weg bij zorginstelling in Geleen

Geplaatst opvrijdag 20 februari 2015 - 6:50

Zorginstelling Vivantes in Geleen schrapt 25 banen. Het gaat om circa vijftig medewerkers in deeltijd, allemaal zorghulpen. De banen vervallen tussen nu en 1 april 2016.

John Stegerman, voorzitter van de raad van bestuur, zegt dat de functie van zorghulpen overbodig is geworden. „Dit was een traditionele en nuttige functie in de verzorgingshuizen. Maar de awbz is afgeschaft door de rijksoverheid, en verzorgingshuizen bestaan niet meer.”

Sociaal plan
De betrokken werknemers zijn inmiddels ingelicht. Volgende week worden afrondende gesprekken met de vakbonden gevoerd over het sociaal plan.

Bij Vivantes werken 950 mensen. Er wordt zorg verleend aan 940 ouderen. De organisatie heeft negen woonzorgcentra in Sittard-Geleen, Beek en Stein.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Crisis barst los bij Vivantes Ouderenzorg
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
Marinus opvolger Stegerman als topman Vivantes
Geste voor mantelzorgers verschilt per gemeente
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen