Overslaan en naar de inhoud gaan

25 banen weg bij zorginstelling in Geleen

Geplaatst opvrijdag 20 februari 2015 - 6:50

Zorginstelling Vivantes in Geleen schrapt 25 banen. Het gaat om circa vijftig medewerkers in deeltijd, allemaal zorghulpen. De banen vervallen tussen nu en 1 april 2016.

John Stegerman, voorzitter van de raad van bestuur, zegt dat de functie van zorghulpen overbodig is geworden. „Dit was een traditionele en nuttige functie in de verzorgingshuizen. Maar de awbz is afgeschaft door de rijksoverheid, en verzorgingshuizen bestaan niet meer.”

Sociaal plan
De betrokken werknemers zijn inmiddels ingelicht. Volgende week worden afrondende gesprekken met de vakbonden gevoerd over het sociaal plan.

Bij Vivantes werken 950 mensen. Er wordt zorg verleend aan 940 ouderen. De organisatie heeft negen woonzorgcentra in Sittard-Geleen, Beek en Stein.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Crisis barst los bij Vivantes Ouderenzorg
Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
Marinus opvolger Stegerman als topman Vivantes
Geste voor mantelzorgers verschilt per gemeente
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen