Overslaan en naar de inhoud gaan

25 automobilisten beboet voor filmen dodelijk ongeval

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 13:09

De politie heeft ongeveer 25 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die zaterdag al rijdend met hun mobieltje in de hand een ernstig ongeluk op de A58 filmden. Bij het ongeval kwam een man (48) uit Roermond om het leven.

De kentekens van de filmende automobilisten werden genoteerd, waarna de bekeuringen konden worden verstuurd. Dat bevestigt de politie in Tilburg na berichtgeving van het AD.

Hinderlijk
Politiemensen beklaagden zich zaterdagavond al over het gedrag van automobilisten. "Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers", meldde Politieteam Leijdal op Facebook.

Lees ook: Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Verbolgen
Koen Simmers, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, twitterde zaterdag verbolgen over het voorval. Hij was als agent ter plaatse bij het ongeval en kreeg te maken met een vrouw die niet wilde stoppen met filmen. "Mijn tweede verzoek klonk, laten we zeggen, iets duidelijker en ze droop af. Om je dan in te houden als agent, is vrij lastig kan ik vertellen."

Simmers kreeg veel reacties op zijn tweet.

Slachtoffer
Het ongeluk op de A58 tussen Tilburg en Breda kostte een 48-jarige man uit Roermond het leven. Daarnaast raakten een man en een vrouw gewond. Zaterdagochtend botsten ter hoogte van Bavel drie auto's op elkaar. De snelweg was urenlang dicht.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen