Overslaan en naar de inhoud gaan

25 automobilisten beboet voor filmen dodelijk ongeval

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 13:09

De politie heeft ongeveer 25 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die zaterdag al rijdend met hun mobieltje in de hand een ernstig ongeluk op de A58 filmden. Bij het ongeval kwam een man (48) uit Roermond om het leven.

De kentekens van de filmende automobilisten werden genoteerd, waarna de bekeuringen konden worden verstuurd. Dat bevestigt de politie in Tilburg na berichtgeving van het AD.

Hinderlijk
Politiemensen beklaagden zich zaterdagavond al over het gedrag van automobilisten. "Na de aanrijding vonden mensen het nodig om met telefoons opnames van de voertuigen en slachtoffers te maken en door de sporen te lopen op de plaats van het ongeval. Zelfs tijdens het reanimeren van één van de slachtoffers", meldde Politieteam Leijdal op Facebook.

Lees ook: Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Verbolgen
Koen Simmers, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, twitterde zaterdag verbolgen over het voorval. Hij was als agent ter plaatse bij het ongeval en kreeg te maken met een vrouw die niet wilde stoppen met filmen. "Mijn tweede verzoek klonk, laten we zeggen, iets duidelijker en ze droop af. Om je dan in te houden als agent, is vrij lastig kan ik vertellen."

Simmers kreeg veel reacties op zijn tweet.

Slachtoffer
Het ongeluk op de A58 tussen Tilburg en Breda kostte een 48-jarige man uit Roermond het leven. Daarnaast raakten een man en een vrouw gewond. Zaterdagochtend botsten ter hoogte van Bavel drie auto's op elkaar. De snelweg was urenlang dicht.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen