Overslaan en naar de inhoud gaan

244 meldingen van vuurwerkoverlast in Horst aan de Maas

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 15:03

Op het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn - sinds de opening zaterdagochtend - al 244 klachten uit de gemeente Horst aan de Maas binnengekomen.

In totaal kwamen er ruim 8000 meldingen binnen. Het aantal klachten ligt volgens de initiatiefnemer van het meldpunt, het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een stuk hoger dan een jaar geleden.

Vuurwerkbommen
De meeste klachten gaan over zware vuurwerkbommen. Huisdieren schieten daarvan in de stress en mensen liggen er 's nachts wakker van. Ook komen er veel meldingen binnen over schade door vuurwerk, laat Bonte zondag weten.

Horst aan de Maas
De meeste meldingen komen uit Rotterdam (429) en Den Haag (378), maar ook uit kleinere gemeenten als Diemen (184) en het Limburgse Horst aan de Maas (244) kwamen relatief veel klachten binnen.

Politie heeft geen tijd
Bonte vindt dat de politie in de weken voor oud en nieuw meer capaciteit vrij moet maken om vuurwerkoverlast aan te pakken: "Mensen geven nu bij ons aan dat de politie na een melding zegt geen tijd te hebben om langs te komen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna alle meldingen vuurwerkoverlast Horst blijken nep
2500 klachten op eerste dag vuurwerkmeldpunt
Veel klachten over vuurwerkoverlast uit Zuid-Limburg
Handhavers jagen op vroege knallers
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen