Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

244 meldingen van vuurwerkoverlast in Horst aan de Maas

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 15:03

Op het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn - sinds de opening zaterdagochtend - al 244 klachten uit de gemeente Horst aan de Maas binnengekomen.

In totaal kwamen er ruim 8000 meldingen binnen. Het aantal klachten ligt volgens de initiatiefnemer van het meldpunt, het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een stuk hoger dan een jaar geleden.

Vuurwerkbommen
De meeste klachten gaan over zware vuurwerkbommen. Huisdieren schieten daarvan in de stress en mensen liggen er 's nachts wakker van. Ook komen er veel meldingen binnen over schade door vuurwerk, laat Bonte zondag weten.

Horst aan de Maas
De meeste meldingen komen uit Rotterdam (429) en Den Haag (378), maar ook uit kleinere gemeenten als Diemen (184) en het Limburgse Horst aan de Maas (244) kwamen relatief veel klachten binnen.

Politie heeft geen tijd
Bonte vindt dat de politie in de weken voor oud en nieuw meer capaciteit vrij moet maken om vuurwerkoverlast aan te pakken: "Mensen geven nu bij ons aan dat de politie na een melding zegt geen tijd te hebben om langs te komen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna alle meldingen vuurwerkoverlast Horst blijken nep
2500 klachten op eerste dag vuurwerkmeldpunt
Veel klachten over vuurwerkoverlast uit Zuid-Limburg
Handhavers jagen op vroege knallers
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen