Overslaan en naar de inhoud gaan

244 meldingen van vuurwerkoverlast in Horst aan de Maas

Geplaatst opzondag 20 december 2015 - 15:03

Op het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn - sinds de opening zaterdagochtend - al 244 klachten uit de gemeente Horst aan de Maas binnengekomen.

In totaal kwamen er ruim 8000 meldingen binnen. Het aantal klachten ligt volgens de initiatiefnemer van het meldpunt, het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een stuk hoger dan een jaar geleden.

Vuurwerkbommen
De meeste klachten gaan over zware vuurwerkbommen. Huisdieren schieten daarvan in de stress en mensen liggen er 's nachts wakker van. Ook komen er veel meldingen binnen over schade door vuurwerk, laat Bonte zondag weten.

Horst aan de Maas
De meeste meldingen komen uit Rotterdam (429) en Den Haag (378), maar ook uit kleinere gemeenten als Diemen (184) en het Limburgse Horst aan de Maas (244) kwamen relatief veel klachten binnen.

Politie heeft geen tijd
Bonte vindt dat de politie in de weken voor oud en nieuw meer capaciteit vrij moet maken om vuurwerkoverlast aan te pakken: "Mensen geven nu bij ons aan dat de politie na een melding zegt geen tijd te hebben om langs te komen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bijna alle meldingen vuurwerkoverlast Horst blijken nep
2500 klachten op eerste dag vuurwerkmeldpunt
Veel klachten over vuurwerkoverlast uit Zuid-Limburg
Handhavers jagen op vroege knallers
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen