Overslaan en naar de inhoud gaan

240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 13:23

Een 64-jarige buschauffeur heeft dinsdag een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen. De vrouw reed in september vorig jaar in Maastricht een 17-jarig meisje op een fiets dood.

Volgens de rechtbank in Maastricht had de vrouw het ongeluk kunnen voorkomen door beter op te letten.

Lees ook: Meisje (17) overleden na aanrijding in Maastricht

Vaart minderen of stoppen
Het wordt haar vooral verweten dat ze niet stopte of snelheid minderde toen ze het drukke kruispunt naderde niet ver van het academisch ziekenhuis en de Universiteit in Maastricht. Daardoor was goed naar rechts kijken niet meer mogelijk waardoor de chauffeur het meisje over het hoofd zag.

Slachtoffer meegesleurd
Ook meent de rechter dat de chauffeur vervolgens een noodstop had moeten maken. Dat deed zij niet waardoor de fietsster een tijdlang werd meegesleurd door de bus.

Maximale taakstraf
Vanwege die twee verkeersfouten, heeft de rechtbank besloten de vrouw de maximale taakstraf van 240 uur op te leggen. Ook mag de vrouw een jaar lang niet rijden.

Lees ook: 240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dronken automobilist met gipsbeen 6 maanden de cel in
240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)
Fietser loopt hoofdwond op bij aanrijding met auto
Fietser gewond na botsing met auto
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen