Overslaan en naar de inhoud gaan

240 uur taakstraf voor doodrijden meisje (17) Maastricht

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 13:23

Een 64-jarige buschauffeur heeft dinsdag een taakstraf van 240 uur opgelegd gekregen. De vrouw reed in september vorig jaar in Maastricht een 17-jarig meisje op een fiets dood.

Volgens de rechtbank in Maastricht had de vrouw het ongeluk kunnen voorkomen door beter op te letten.

Lees ook: Meisje (17) overleden na aanrijding in Maastricht

Vaart minderen of stoppen
Het wordt haar vooral verweten dat ze niet stopte of snelheid minderde toen ze het drukke kruispunt naderde niet ver van het academisch ziekenhuis en de Universiteit in Maastricht. Daardoor was goed naar rechts kijken niet meer mogelijk waardoor de chauffeur het meisje over het hoofd zag.

Slachtoffer meegesleurd
Ook meent de rechter dat de chauffeur vervolgens een noodstop had moeten maken. Dat deed zij niet waardoor de fietsster een tijdlang werd meegesleurd door de bus.

Maximale taakstraf
Vanwege die twee verkeersfouten, heeft de rechtbank besloten de vrouw de maximale taakstraf van 240 uur op te leggen. Ook mag de vrouw een jaar lang niet rijden.

Lees ook: 240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dronken automobilist met gipsbeen 6 maanden de cel in
240 uur taakstraf geëist voor doodrijden meisje (17)
Fietser loopt hoofdwond op bij aanrijding met auto
Fietser gewond na botsing met auto
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen