Overslaan en naar de inhoud gaan

24-uurs kinderopvang op meer plekken in Limburg

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2020 - 13:32

Vanaf nu kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen op meer plekken in Limburg ’s avonds, ‘s nachts en in het weekeinde opgevangen worden.

Een aantal kinderopvangcentra in Limburg heeft de locaties én buitenschoolse opvangcentra hiervoor klaargemaakt.

Spring en MIK
Bij de opvanglocaties van Spring Kinderopvang in Noord-Limburg kunnen kinderen al 24/7 worden opgevangen. MIK Kinderopvang heeft de afgelopen week in Maastricht en Sittard twee plekken ingericht voor 24-uurs kinderopvang.

Parkstad
Sinds woensdag is er ook een dergelijke plek in de regio Parkstad voor handen. Deze nieuwe, extra noodopvang is mogelijk gemaakt op de locatie van kinderopvang én buitenschoolse opvang Heerlerbaan van Humankind, dankzij Intensieve samenwerking met diverse partners in de regio Parkstad.

Cruciale beroepen
De kinderopvang was al op de reguliere doordeweekse tijden geopend voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Vanwege de coronacrisis waren de opvangtijden al uitgebreid met twee uur. Nu is besloten ook later op de avond, s'nachts en in het weekend open te zijn en deze kinderen een plek te bieden.

Diensten
Volgens manager Judith Caenen van de Heerlerbaanlocatie gaat het om kleine aantallen. "Komend weekend komen er 2, en het weekend erna hebben we een groepje van 5." Caenen zegt dat het allemaal nog nieuw is, en verwacht dat de aantallen nog wel zullen groeien. "Zeker gezien de tijd waarin we nu leven, en dat de mensen in de zorg mogelijk 12-uurs diensten gaan draaien."

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Sinds de aangescherpte maatregelen van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn scholen gesloten en is kinderopvang alleen geopend voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Kinderopvang Humankind werkt hierin samen met regionale partners zoals de Parkstadgemeenten en andere opvangcentra in de regio.

Net als andere opvangcentra zegt Humankind hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en mensen te steunen die Nederland draaiende houden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen