Overslaan en naar de inhoud gaan

24 Limburgse kunstenaars exposeren in Rijksmuseum

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 15:50

In het Amsterdamse Rijksmuseum exposeren 24 Limburgse kunstenaars tijdens de expositie Lang Leve Rembrandt.

Dat heeft het Rijksmuseum vrijdag bekendgemaakt. De kunstwerken zijn samen met 539 andere werken uit de rest van het land in de tentoonstelling te zien. De expositie is vanaf 15 juli twee maanden te bezoeken.

Rembrandtjaar
Een vakjury heeft de gekozen werken geselecteerd uit 600 werken. In totaal waren er ruim 8000 aanmeldingen voor de tentoonstelling die plaatsvindt in het kader van het Rembrandtjaar.

Geen afvallers
De 24 Limburgse kunststukken zaten al bij de laatste 600. Bij de finale beoordeling voor de zomertentoonstelling viel dus niemand af.

Lees ook: 24 Limburgse kunstenaars in finale Rijksmuseum

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen