Overslaan en naar de inhoud gaan

24 Limburgse kunstenaars exposeren in Rijksmuseum

Geplaatst opvrijdag 28 juni 2019 - 15:50

In het Amsterdamse Rijksmuseum exposeren 24 Limburgse kunstenaars tijdens de expositie Lang Leve Rembrandt.

Dat heeft het Rijksmuseum vrijdag bekendgemaakt. De kunstwerken zijn samen met 539 andere werken uit de rest van het land in de tentoonstelling te zien. De expositie is vanaf 15 juli twee maanden te bezoeken.

Rembrandtjaar
Een vakjury heeft de gekozen werken geselecteerd uit 600 werken. In totaal waren er ruim 8000 aanmeldingen voor de tentoonstelling die plaatsvindt in het kader van het Rembrandtjaar.

Geen afvallers
De 24 Limburgse kunststukken zaten al bij de laatste 600. Bij de finale beoordeling voor de zomertentoonstelling viel dus niemand af.

Lees ook: 24 Limburgse kunstenaars in finale Rijksmuseum

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen