Overslaan en naar de inhoud gaan

2205 wandelaars uit Limburg lopen honderdste Vierdaagse

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 10:45

Nog een week en dan begint de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Onder de ruim 54.000 lopers, doen 2205 wandelaars uit Limburg mee.

Verreweg de meeste deelnemers komen uit Gelderland.

Koploper
Per 10.000 bewoners, trekken 58,8 hun wandelschoenen aan (totaal 11.969). Daarmee is deze provincie het meest vertegenwoordigd tijdens het populaire wandelevenement.

Limburg
Gevolgd door Noord-Brabant (31,6 per 10.000 bewoners) en Limburg (19,8 per 10.000 inwoners). Het minste animo is er in Groningen, 'slechts' 11,2 per 10.000 inwoners reist voor volgende week dinsdag af naar Nijmegen.

De honderdste Vierdaagse is van 19 tot en met 22 juli. Tijdens één van deze dagen komt de route door het noorden van Limburg.

Lees hier meer nieuws over de Nijmeegse Vierdaagse.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vierdaagse: geen aanwijzingen dat er iets kan gebeuren
Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers
55 kilometer nieuwe afstand bij Nijmeegse Vierdaagse
55 kilometer mogelijk vaste afstand bij Vierdaagse Nijmegen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen