Overslaan en naar de inhoud gaan

2022 begint grootschalige productie biogas Chemelot

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 18:11

Alle vergunningen zijn rond: in 2020 start de bouw van een grootschalige biogasinstallatie op Chemelot. In 2022 kan de productie van het gas starten.

De installatie gaat zevenhonderdduizend ton mest per jaar verwerken. Het wordt hiermee de grootste biogasinstallatie van het land.

Biogas
Van de mest wordt ongeveer zestig miljoen kubieke meter biogas gemaakt. De fabriek levert op deze manier een grote bijdrage aan het oplossen van het mestoverschot in Nederland.

Lees ook: Nieuwe mestfabriek Chemelot trekt 130 vrachtwagens per dag

Overheidssteun
De installatie wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door subsidie (166 miljoen) uit het fonds Stimulering Duurzame Energie regeling (SDE+). Nadat een eerdere subsidie-aanvraag was afgewezen, kregen de bedrijven OCI Nitrogen en Re-N Technology bij een tweede aanvraag wel groen ligt. De subsidie was volgens de bedrijven noodzakelijk om de installatie te kunnen ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen