Overslaan en naar de inhoud gaan

2022 begint grootschalige productie biogas Chemelot

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 18:11

Alle vergunningen zijn rond: in 2020 start de bouw van een grootschalige biogasinstallatie op Chemelot. In 2022 kan de productie van het gas starten.

De installatie gaat zevenhonderdduizend ton mest per jaar verwerken. Het wordt hiermee de grootste biogasinstallatie van het land.

Biogas
Van de mest wordt ongeveer zestig miljoen kubieke meter biogas gemaakt. De fabriek levert op deze manier een grote bijdrage aan het oplossen van het mestoverschot in Nederland.

Lees ook: Nieuwe mestfabriek Chemelot trekt 130 vrachtwagens per dag

Overheidssteun
De installatie wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door subsidie (166 miljoen) uit het fonds Stimulering Duurzame Energie regeling (SDE+). Nadat een eerdere subsidie-aanvraag was afgewezen, kregen de bedrijven OCI Nitrogen en Re-N Technology bij een tweede aanvraag wel groen ligt. De subsidie was volgens de bedrijven noodzakelijk om de installatie te kunnen ontwikkelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen