Overslaan en naar de inhoud gaan

2017 cruciaal jaar voor themapark Nature Wonder World

Geplaatst opdonderdag 17 november 2016 - 18:53

2017 wordt een cruciaal jaar voor themapark Nature Wonder World, dat in Brunssum zal worden gebouwd.

Het project kost maar liefst 727 miljoen euro. "En volgend jaar moet het financieel rond zijn. Volgend jaar moet ik kunnen zeggen: het wordt gefinancierd en we gaan door", vertelt ondernemer Jean Gelissen in het L1-programma AvondGasten. "Het kost elke dag veel geld, die manschappen die hieraan werken. Maar ik ben heel positief. In 2022 kunnen we gaan abseilen van de Grand Canyon in Brunssum."

3,5 miljard
In het themapark worden natuurwonderen nagebootst. Daarnaast komt er een overdekt zwemparadijs, hotels en een casino.
Gelissen vertelt dat de 'ontspanningsindustrie' in Limburg goed is voor 3,5 miljard euro per jaar. Daar wil de ondernemer met Nature Wonder World een sterke impuls aan geven door bezoekers uit een wijde omtrek aan te spreken.

Vertrouwen
"Nature Wonder World wordt groot. Heel groot. Maar ik heb er echt heel veel vertrouwen in", vertelt Gelissen. "Ik ben het geloof wel eens kwijtgeraakt. Eerst zou het park er in Noord-Limburg komen, maar dat ging niet door. Zaken doen lukt met de juiste mensen. Gedeputeerden Eric Geurts en Ger Koopmans ondersteunen mij. De provincie onderkent mijn visie, mijn stip op de horizon. En ik laat mensen met wie ik zaken doe niet vallen", aldus Gelissen.

Erfenis
Gedeputeerde Eric
Geurts noemde Nature Wonder World al de erfenis van zijn periode als gedeputeerde. Hij wil de poorten openen tijdens zijn periode. De prijs die Parkstad won op de WTTC-conferentie in het Amerikaanse Dallas zou volgens hem een impuls moeten zijn voor het park.

Kleiner en duurder
Nature Wonder World is in de plannen kleiner geworden dan aanvankelijk gedacht, maar ondertussen ook duurder. Het eerste, grotere plan zou rond de 500 miljoen kosten. De kleinere variant kost meer: 727 miljoen. "Bureau's hebben heel goed onderzoek gedaan naar het park en er liggen bijvoorbeeld cijfers over bezoekersaantallen die we moeten halen. De conclusie was dat je het beter goed kan doen op een kleinere schaal, met veel oog voor detail. Straks moet je geen verschil meer zien tussen de Grand Canyon in Amerika of in Brunssum", vertelt Gelissen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen