Overslaan en naar de inhoud gaan

200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 6:35

Door het uitgesproken faillissement van de Macintosh-dochters Manfield, Dolcis, ProSport, Invito, Steve Madden en de webwinkels komen zo'n 200 werknemers in Limburg op straat te staan.

In totaal gaat het landelijk om ruim 2000 werknemers. Voorlopig blijven alle winkels en de webshops open. Ook ruilen is nog steeds mogelijk.

Overname
De Limburgse curatoren John Huppertz en Ben Meijs zijn samen met de banken, in gesprek met overnamekandidaten. Alle scenario’s worden onderzocht, dus zowel verkoop van de hele groep als van formules en losse winkels. In afwachting van die uitverkoop, zullen de ruim 2000 werknemers in de 233 schoenenwinkels in Nederland een ontslagaanzegging in de bus krijgen.

20 winkels
In Limburg gaat het om circa 200 mensen bij 20 winkels.
UWV Werkbedrijf betaalt het loon uit tot het einde van de opzegtermijn. Personeel zal bij een eventuele overname van winkels opnieuw moeten solliciteren naar de eigen functie.

Macintosh-dochter Scapino kreeg dinsdag uitstel van betaling. Bij de ruim 200 Scapinowinkels in Nederland werken 2100 mensen. In Limburg betreft het 13 winkels met circa 130 (deeltijd-)werknemers.

Faillissement
Macintosh ging ten onder aan hoge schulden en geen goede antwoorden op moeilijke marktomstandigheden, snelle concurrenten en internet. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht de onderneming een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder de interieurwinkels van Kwantum, de Halfords onderdelenshops en de Britse schoenenwinkels. De opbrengst was zwaar onvoldoende om de schulden af te lossen.

Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux over, hoopte de retailer op een goed najaar, maar de verkopen vielen tegen door het warme weer. Daardoor werd ook 2015 zwaar verliesgevend en staakte de concernleiding de strijd.

Lees hier meer over Macintosh.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
Winkelconcern Macintosh failliet verklaard
Scapino-winkels weer in handen van schoenenketen Ziengs
Uitstel van betaling voor zieltogend Macintosh-concern
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen