Overslaan en naar de inhoud gaan

20-jarige saxofonist blaast sterren van de hemel naast idool

Geplaatst opzondag 5 december 2021 - 19:57

Karsten Belt uit Weert kreeg van zijn idool Dean Lewis de uitnodiging van zijn leven: de Australiër vroeg hem of hij hem met saxofoon wilde bijstaan tijdens een optreden in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Belt gaf zodoende op 22 november in Paradiso twee shows weg samen met de verafgoodde Lewis.

Enorme eer
Aanleiding voor de uitnodiging was een TikTok-filmpje dat Karsten maakte waarin hij een van Lewis' bekendste nummer 'Be Allright' van een saxofoonsolo voorziet. Het filmpje passeerde ook het beeldscherm van de muzikant zelf. Een uitnodiging via Instagram van de man himself was daarvan het bewijs, al moest dat wel even indalen bij Belt. "Het is echt heel apart. Hij is gewoon een wereldartiest. Een enorme eer."

Doorbraak
Toch bestond er geen moment twijfel bij Belt om samen met zijn muzikale mentor het Paradiso-podium te beklimmen. "Natuurlijk was ik gespannen, maar dat waren meer gezonde zenuwen. Dit kan een doorbraak betekenen."

Lees ook: Straatmuzikant bereikt miljoenenpubliek via YouTube

Toekomst
Belt hoopt binnenkort nog meer artiesten van statuur bij te staan. "Bijvoorbeeld Calum Scott heb ik zelf benaderd. Die was ook enthousiast dus daar hoop ik nog wat van te horen." Hoewel een glansrijke carrière in de muziek begint te lonken, zijn de prioriteiten van de 20-jarige informaticastudent nog onveranderd. "Ik ben aan het kijken naar mogelijkheden om mijn studie uit te stellen of te verlengen. Maar dat diploma wil ik sowieso halen. Dat geeft toch een gevoel van veiligheid."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen