Overslaan en naar de inhoud gaan

'20 Chinese leerlingen niet naar Roermond door coronavirus'

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 9:18

Twintig Chinese leerlingen, die maandag in het kader van een uitwisseling naar het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond zouden komen, reizen niet af naar de school.

Dit meldt De Limburger.

Afgeblazen
Directeur Marc Demandt van het Broekhincollege zegt dat de Chinese partnerschool de uitwisseling op advies van de Chinese overheid nu heeft afgeblazen. "We hebben er alle begrip voor", laat de directeur weten.

Lees ook: Coronavirus: mondmaskers in Limburg niet aan te slepen

WHO
Volgens de directeur is het ook nog niet duidelijk of het geplande bezoek aan China van zo'n twintig leerlingen van de Roermondse school in maart doorgaat. Aan de krant laat hij weten dat de school hier contact over heeft met WHO, het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken

Gedood
Het virus, dat inmiddels meer dan 2000 mensen wereldwijd besmet heeft en 56 mensen in China heeft gedood, is waarschijnlijk op een markt in Wuhan van dier op mens overgesprongen. Besmette mensen hebben koorts, moeten hoesten en hebben ademhalingsproblemen.

Experts
De Chinese president Xi Jinping waarschuwde zaterdag nog dat het virus 'sneller om zich heen grijpt' dan eerder werd aangenomen. Volgens de Chinese televisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

Noodziekenhuizen
In Wuhan worden noodziekenhuizen gebouwd en er worden honderden extra medische specialisten ingezet in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt.

Vrijdag werd al bekend dat in Limburg een grote vraag is naar mondmaskers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen