Overslaan en naar de inhoud gaan

'20 Chinese leerlingen niet naar Roermond door coronavirus'

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 9:18

Twintig Chinese leerlingen, die maandag in het kader van een uitwisseling naar het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond zouden komen, reizen niet af naar de school.

Dit meldt De Limburger.

Afgeblazen
Directeur Marc Demandt van het Broekhincollege zegt dat de Chinese partnerschool de uitwisseling op advies van de Chinese overheid nu heeft afgeblazen. "We hebben er alle begrip voor", laat de directeur weten.

Lees ook: Coronavirus: mondmaskers in Limburg niet aan te slepen

WHO
Volgens de directeur is het ook nog niet duidelijk of het geplande bezoek aan China van zo'n twintig leerlingen van de Roermondse school in maart doorgaat. Aan de krant laat hij weten dat de school hier contact over heeft met WHO, het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken

Gedood
Het virus, dat inmiddels meer dan 2000 mensen wereldwijd besmet heeft en 56 mensen in China heeft gedood, is waarschijnlijk op een markt in Wuhan van dier op mens overgesprongen. Besmette mensen hebben koorts, moeten hoesten en hebben ademhalingsproblemen.

Experts
De Chinese president Xi Jinping waarschuwde zaterdag nog dat het virus 'sneller om zich heen grijpt' dan eerder werd aangenomen. Volgens de Chinese televisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken.

Noodziekenhuizen
In Wuhan worden noodziekenhuizen gebouwd en er worden honderden extra medische specialisten ingezet in de provincie Hubei, waar Wuhan ligt.

Vrijdag werd al bekend dat in Limburg een grote vraag is naar mondmaskers.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen