Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zweten of verzuipen op Pinkpop?

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2015 - 11:59

* Tropische temperaturen
* Pinkpop van start
* Ontslagen in de zorg

1Lunch: tussen de kroketten en een omelet door als eerste op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

LIVE: Pinkpop 2015
Eindelijk is het zover. Festival Pinkpop in Landgraaf staat op het punt van beginnen. De campings stromen vol en het gerstenat vloeit nu al rijkelijk. Om 15:30 uur gaan de poorten van het Megalandterrein open. 1Limburg is er live bij.

Zweten en schuilen
Het kwik schiet donderdag al snel omhoog. Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Genieten van het mooie weer kan maar even. In de namiddag en avond worden namelijk fikse onweersbuien verwacht. Daarbij is lokaal kans op veel regen, hagel en zware windstoten. Pinkpopgangers zijn gewaarschuwd. Tijdens de vorige editie bleek dat het kan spoken in Landgraaf.

Roda opent thuis
Na een jaartje afwezigheid is Roda JC komend seizoen weer terug in de eredivisie. De 'trots van het zuiden' opent het voetbalseizoen in de eigen 'koempeldome' tegen Heracles Almelo. Het duel vindt plaats op zaterdag 8 augustus.

pinkpop, camping, tent
Campings op Pinkpop stromen vol.
Foto: Judith van Kessel

Slimme camera's in Noord-Limburg
Slimme camera's moeten inbrekers en ladingdieven weren uit Venlo en Venray. Op industrieterrein Smakterheide in Venray en op elf Venlose bedrijfventerreinen moet verbeterde bewaking ervoor zorgen dat het personeel van bedrijven zich 's avonds veiliger voelt.

Kopzorgen thuishulpen
Huishoudelijke hulpen van De Zorggroep zijn slachtoffer van veranderingen in de zorg. Het personeelsbestand wordt flink uitgedund. 250 van de 1300 medewerkers verliezen hun baan. Vooral zorgverleners in Midden-Limburg zijn de klos.

Oranje onderuit
De Oranjevrouwen, onder leiding van de Roermondse coach Roger Reijners, hebben hun tweede groepsduel op het WK in Canada verloren. In de laatste minuut gingen de leeuwinnen onderuit tegen China.

Na de lunch:
Vanmiddag wordt de uitspraak verwacht in de Heerlense zedenzaak. Justitie heeft vier jaar celstraf geëist tegen hoofdverdachte Sianley F. (28). Hij zou twee minderjarige meisjes hebben gedwongen tot betaalde seks. F. zou de helft van de inkomsten hebben opgestreken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV