Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zweten of verzuipen op Pinkpop?

Geplaatst opvrijdag 12 juni 2015 - 11:59

* Tropische temperaturen
* Pinkpop van start
* Ontslagen in de zorg

1Lunch: tussen de kroketten en een omelet door als eerste op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

LIVE: Pinkpop 2015
Eindelijk is het zover. Festival Pinkpop in Landgraaf staat op het punt van beginnen. De campings stromen vol en het gerstenat vloeit nu al rijkelijk. Om 15:30 uur gaan de poorten van het Megalandterrein open. 1Limburg is er live bij.

Zweten en schuilen
Het kwik schiet donderdag al snel omhoog. Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Genieten van het mooie weer kan maar even. In de namiddag en avond worden namelijk fikse onweersbuien verwacht. Daarbij is lokaal kans op veel regen, hagel en zware windstoten. Pinkpopgangers zijn gewaarschuwd. Tijdens de vorige editie bleek dat het kan spoken in Landgraaf.

Roda opent thuis
Na een jaartje afwezigheid is Roda JC komend seizoen weer terug in de eredivisie. De 'trots van het zuiden' opent het voetbalseizoen in de eigen 'koempeldome' tegen Heracles Almelo. Het duel vindt plaats op zaterdag 8 augustus.

Campings op Pinkpop stromen vol.
Foto: Judith van Kessel

Slimme camera's in Noord-Limburg
Slimme camera's moeten inbrekers en ladingdieven weren uit Venlo en Venray. Op industrieterrein Smakterheide in Venray en op elf Venlose bedrijfventerreinen moet verbeterde bewaking ervoor zorgen dat het personeel van bedrijven zich 's avonds veiliger voelt.

Kopzorgen thuishulpen
Huishoudelijke hulpen van De Zorggroep zijn slachtoffer van veranderingen in de zorg. Het personeelsbestand wordt flink uitgedund. 250 van de 1300 medewerkers verliezen hun baan. Vooral zorgverleners in Midden-Limburg zijn de klos.

Oranje onderuit
De Oranjevrouwen, onder leiding van de Roermondse coach Roger Reijners, hebben hun tweede groepsduel op het WK in Canada verloren. In de laatste minuut gingen de leeuwinnen onderuit tegen China.

Na de lunch:
Vanmiddag wordt de uitspraak verwacht in de Heerlense zedenzaak. Justitie heeft vier jaar celstraf geëist tegen hoofdverdachte Sianley F. (28). Hij zou twee minderjarige meisjes hebben gedwongen tot betaalde seks. F. zou de helft van de inkomsten hebben opgestreken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen