Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zwembad kampt met wateroverlast

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 12:00

* Geschepte fietser zag tweede trein niet
* Huisartsen in de problemen door storing
* Nieuw integriteitsrapport wethouder Jo Palmen

Huisartsen in de problemen door storing
De computersystemen van de huisartsen in Noord-Limburg liggen plat. De artsen kunnen door de storing niet op hun computer werken. Dat betekent onder meer dat ze geen medische dossiers kunnen raadplegen. Er was ook een telefoonstoring, maar die is inmiddels opgelost. Lees hier meer.

Presentatie Pinkpop live bij 1Limburg
Paradiso in Amsterdam is vanmiddag het decor van de jaarlijkse presentatie van het programma van Pinkpop. Festivalbaas Jan Smeets maakt daar bekend welke bands hun opwachting maken tijdens de 49ste editie van het festival in Landgraaf. Een hoop namen is al bekend, maar Jan Smeets zou Jan Smeets niet zijn als hij niet nog met wat mooie verrassingen komt. Volg de presentatie live via 1Limburg.

Nieuw integriteitsrapport Jo Palmen
Vormen de integriteitskwesties rond wethouder Jo Palmen nu wel of geen groot risico voor de gemeente Brunssum? Al sinds Palmen afgelopen najaar toetrad tot het college, achtervolgt hem die vraag. Vanmiddag wordt duidelijk of Palmen echt een groot risico vormt. Dan wordt namelijk een nieuw onderzoek gepresenteerd. Vanaf 14:00 uur is de persconferentie live te volgen via 1Limburg.

Fietser overlijdt na aanrijding met onverwachte trein
In Echt ging het vanochtend vroeg mis. Een 20-jarige fietser kwam daar om het leven na een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang. De jongeman fietste voorbij de gesloten overwegboom toen de, in zijn ogen enige, trein gepasseerd was, maar zag daarbij een trein uit de andere richting over het hoofd. De hulp van de massaal toegestroomde hulpdiensten kwam te laat. Lees hier meer.

Wateroverlast in het zwembad
In zwembad De Roerdomp in Roermond hebben ze last van wateroverlast. Doordat een leiding is gesprongen, is de machinekamer blank komen te staan. Dat levert behoorlijk wat problemen op. Het zwembad is daarom voorlopig dicht. Lees hier meer.

Brein achter mislukte gevangenisontsnapping gepakt
Een van de hoofdverdachten van de verijdelde helikopterontsnapping uit de Roermondse bajes, is vanochtend van zijn bed gelicht. De 22-jarige Rachid el M. bleef maandenlang uit handen van de politie, maar is nu in het huis van zijn broer gepakt. Dat ging er behoorlijk ruw aan toe. Het arrestatieteam gebruikte explosieven om het huis binnen te komen. Lees hier meer.

Foto: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen