Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zwarte Zondag door Iron Man

Geplaatst opdonderdag 28 juli 2016 - 12:02

* Duursporters hebben voorrang in Maastricht
* Motorclubs niet meer welkom in Sittardse cafés
* Dumoulin stapt af in Chaam en niet meer op in Wateringen

Zwarte Zondag door Iron Man?
De atleten zijn alvast in Maastricht voor hun titanenstrijd tijdens de Iron Man die zondag wordt gelopen, gezwommen en gefietst. Maar om de ruim 2000 sporters hun zwemtocht van 3,8 kilometer, hun fietstochtje van 180 kilometer en een volledige marathon als toetje ongestoord te laten doen zijn talloze wegen en straten in de regio Maastricht afgesloten. De politie controleert, maar niet op spelling.

Geen Hell's Angels toegestaan
Leden van motorclubs kunnen het in Sittard-Geleen voortaan wel vergeten om gezellig samen in de kroeg een biertje te gaan drinken. Gemeente, politie en Koninklijke Horeca Nederland hebben daar afgesproken dat bijvoorbeeld leden van Hell's Angels, Satudarah of Bandidos niet op een versnapering kunnen rekenen als zij in hun clubkostuum aan de bar verschijnen. In een keurig bloesje zijn ze natuurlijk wel nog welkom.

Foto: Jean-Pierre Geussens

André Rieu trekt volle zalen
De wereldberoemde Maastrichtse Stehgeiger hoeft niet eens zelf op het podium te staan om drommen publiek te amuseren. Afgelopen weekend werd een concert van hem gedraaid in maar liefst 544 Britse bioscopen, voor een totale recette van 1.408.251 Britse pond oftewel bijna 1,7 miljoen euro. Een record op de Britse eilanden, en dat voor een film met 'excessive and gratouitous violins'.

VV Stevensweert zet hakken in het gras
Wordt het voetbalveld van Stevensweert een camping? Als het aan de gemeente Maasgouw ligt wel. Die wil de grond verkopen aan een ondernemer, maar de voetballers van VV Stevensweert hebben hun hakken in het gras gezet. Zij willen niet weg en ze willen al helemaal niet fuseren. De gemeente heeft nu aan de rechter gevraagd om de voetballers te verjagen.

Dumoulin zegt Wateringen alvast af
Nadat hij gisteren met last van zijn gebroken pols afstapte tijdens de Acht van Chaam, heeft Tom Dumoulin vandaag laten weten dat hij ook het criterium in het Zuid-Hollandse Wateringen laat schieten. Een medaille in Rio lijkt niet meer in het verschiet te liggen...

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: Wie ging er kopje onder in Susteren?
Eenzame ouderen op lunch getrakteerd door studenten
Het lekkerste lunchbroodje komt uit Limburg
Leraar van het Jaar spart met koningin over onderwijs
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen