Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zwarte schermen bij witwas-onderzoek

Geplaatst opdonderdag 20 april 2017 - 12:00
Bekijk media
  • 1
  • 2
Foto: Track 88

* Koudste aprilnacht in 14 jaar leidt tot schade in fruitteelt
* Mysterieuze vermissing 14-jarig meisje
* Deel monument MH17 vertrokken vanuit Maasbracht

Extreem koude aprilnacht
Als iemand je vanmorgen had wijsgemaakt dat het december was, had je het waarschijnlijk ook geloofd. De temperatuur daalde afgelopen nacht namelijk tot -4 graden en daarom moesten veel mensen hun autoruiten ijsvrij maken. Volgens Meteo Limburg was het de koudste aprilnacht sinds 2003. Lees hier meer.

Mogelijke miljoenenschade voor fruittelers
Niet alleen voor mensen die vanochtend eigenlijk geen tijd hadden om hun autoruiten te krabben, was dit vervelend. De vorst in nacht van woensdag op donderdag kost Limburgse fruittelers mogelijk miljoenen. Met warmtekanonnen, vuren en besproeiing probeerden telers de schade aan de fruitbomen te beperken, maar er wordt gevreesd dat die maatregel niet voldoende zal zijn. Lees hier meer.

Audio: Fruittteler Gilbert Petit uit Ulestraten probeerde met een hittekanon de schade te beperken.

Meisje van 14 vermist
Een 14-jarig meisje uit Brunssum is sinds woensdagochtend spoorloos verdwenen. De tiener werd gisteren afgezet bij haar school, het Bernardinuscollege in Heerlen, maar verscheen niet in de schoolbanken. Familie en vrienden maken zich ongerust en zijn een zoektocht gestart. Lees hier meer.

Deel monument MH17 op transport
Het in Maasbracht gemaakte deel van het Nationaal Monument MH17 is vanochtend vertrokken op transport naar het Noord-Hollandse Vijfhuizen, waar het gedenkteken op 17 juli wordt onthuld. Het bedrijf Antonius werkte de afgelopen tijd aan een 10.000 kilo zware achterwand voor het monument. Lees hier meer.

30 nieuwe banen bij Mosa tegels
Door een miljoeneninvestering in productieverhoging komen er bij tegelfabriek Mosa in Maastricht per direct 30 nieuwe banen bij. Er wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe technologieën. Nu de crisis van de afgelopen jaren in de bouw voorbij is, neemt de vraag naar tegels weer toe. Lees hier meer.

Woningdoorzoeking in Born
In Born is de politie vanochtend bezig met het doorzoeken van een woning. Ook de belastingdienst is erbij betrokken. Het is nog niet precies duidelijk waar naar wordt gezocht. Lees hier meer.

Deel dit bericht via

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop