Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Zwaar vuurwerk voor relschoppers in beslag genomen

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2021 - 11:58

Het langverwachte rapport over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA), uit de hand gelopen avondklokrellen in Geleen en coronaprikken voor Limburgse huisartsen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Sterrenchef met 'culinaire friet' op tournee door provincie
Het succes van de rijdende frituur van sterrenchef Hans van Wolde krijgt een vervolg. De chef-kok gaat de komende weken toeren door Limburg met zijn 'culinaire friet'. De rijdende frituur zorgde afgelopen weekend voor urenlange wachtrijen op het Severenplein in de Maastrichtse wijk Amby. Lees hier meer.

Frituur Brut - Hans van Wolde 1 (24 jan 2020)
Foto: L1 (Sjors Abeling)

Van Geel presenteert rapport over toekomst vliegveld MAA
Oud-politicus Pieter van Geel presenteert vandaag zijn langverwachte rapport over de toekomst van Maastricht Aachen Airport (MAA). Hij heeft daar een jaar lang aan gewerkt. Van Geel is door het provinciebestuur gevraagd om als verkenner aan de slag te gaan. Zijn opdracht was om te kijken hoe het vliegveld in Beek duurzaam en toekomstbestendig kan worden met een zo'n breed mogelijk draagvlak. Lees hier meer.

Grootschalige avondklokongeregeldheden blijven uit
Ondanks oproepen in verschillende appgroepen om in verschillende Limburgse steden de straat op te gaan in protest tegen de avondklok, is het maandagavond alleen in Geleen uit de hand gelopen. In Weert, Roermond en Venlo is het rustig gebleven. In Geleen zijn 12 arrestaties verricht tijdens rellen in het centrum. Een groep van 100 tot 150 relschoppers is daar volgens de politie de straat op gegaan. Lees hier meer.

stadswinkel geleen rellen ongeregeldheden vernielingen (26 jan 2021)
Foto: L1 (Sjors Abeling)

Politie grijpt in bij vuurwerkverkoop aan branieschoppers
De politie van Echt heeft maandagavond ingegrepen bij verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. Volgens de politie waren branieschoppers onderweg naar rellen, waar zij het vuurwerk wilden afsteken. Lees hier meer.

Vaccinaties Limburgse huisartsen donderdag van start
Limburgse huisartsen worden vanaf donderdag gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is eerder dan gepland. De Limburgse dokters waren twee weken geleden nog boos dat ze niet nog deze maand werden gevaccineerd. Lees hier meer.

eerste vaccinaties coronavirus heerlen-camielschnackers-004
Foto: Camiel Schnackers (L1)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen